maanantai 3. marraskuuta 2014

Moosemeat monday: Hirvipyörykät



Riista-aika on parhaimmillaan. Onnellisia ne, jotka metsästävät itse. Meidän muiden on tyytyminen siihen, mitä kaupasta saa ja paremmilla lihakauppiailla on myytävänä ainakin hirven jauhelihaa, josta voi pyöräyttää maukkaat hirvenlihapullat. Timjami ja katajanmarja korostavat hirven riistaista makua. Mitään täyteaineita, korppujauhoja tms, hirvenlihapyörykät eivät tarvitse. Hirven kanssa sopii kauden sienistä, mustista torvisienistä tai suppilovahveroista, tehty (kermainen) kastike. Lisäksi kevätsipulilla terästettyä perunasosetta sekä suolakurkkua ja puolukkahilloa.



Hirvipyörykät
(25-30 lihapullaa)

600g              hirven jauhelihaa
200g              jauhettua rasvaista possua, esim. kassler
1                    kananmuna
1 rkl               tuoretta timjamia silputtuna
1                    sipuli   pienenpieninä kuutioina
6-8                 katajanmarjaa hienonnettuna
1,5 tl              suolaa
                      valkopippuria myllystä maun mukaan

Jos jauhat itse lihat, niin jauha hirvi ja possu sekaisin. Jos käytät valmiita jauhelihoja, niin laita lihat kulhoon ja sekoita ne omin kätösin hyvin sekaisin munan, sipulin ja mausteiden kanssa. Laita kulho hetkeksi jääkaappiin. Pyörittele massasta reilun kokoisia pyöryköitä ja ruskista ne pannulla kahdessa tai kolmessa erässä. Laita kaikki pyörykät takaisin pannulle, kansi päälle ja anna olla jonkin aikaa, jotta ne kypsyvät myös keskeltä.




Ei kommentteja: