lauantai 8. marraskuuta 2014

Saako isä huomenna aamiaisen sänkyyn?Minun mielestäni on mukavampi ruokailla pöydän ääressä kuin sängyssä, mutta onhan se ihan kiva herättää päivänsankari (isänpäivä, äitienpäivä, synttäri tms) jollain pienellä makupalalla, kuten suupalan kokoisilla mätimousseleivillä (mieluiten muikunmätiä). Toisessa kädessä voi sitten pidellä samppanjalasia. Sillä tavalla aamu alkaa oikein hyvin. Kun alkupalat on maisteltu, isä voi siirtyä ruokapöydän ääreen nauttimaan siitä varsinaisesta aamiaisesta, munista ja pekonista.


Mätimousseleipäset
(noin 20 kpl)

100 g + 50 g muikunmätiä
100 g smetanaa
2 tl silputtua tilliä
maun mukaan suolaa
hiukan valkopippuria myllystä
vaaleaa paahtoleipää
jokiravunpyrstöjä tai pieniä katkarapuja
sitruunaa
tilliä

Ostaessasi muikunmätiä yritä hankkia mahdollisimman kiinteää mätiä, sillä se on laadullisesti parasta.
Sekoita keskenään 100 g muikunmätiä ja 100 g smetanaa. Lisää tillisilppu ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Paahda muutama siivu paahtoleipää ja leikkaa niistä pieniä (n 3,5 - 4 cm) pyörylöitä sopivankokoisella muotilla. Yhdestä leipäsiivusta tulee 3-4 pyöreää leipäpalaa. Leikkaa sitruunasta noin 2 mm ohuita viipaleita ja ne edelleen kuuteen sektoriin. Leikkaa tillistä pienenpieniä töyhtöjä leipien koristeeksi. Valuta ravut ja purista niistä vielä kämmenen sisällä ylimääräinen neste pois.

Kokoa leivät, nosta leivälle pieni kasa muikunmätimoussea, siihen päälle ravunpyrstö ja pieni nokare muikunmätiä. Rouhaise tämän päälle ripaus valkopippuria. Viimeistele tillillä ja sitruunanpalalla ja nauti hyvässä seurassa samppanjan kera.

Ei kommentteja: