maanantai 20. tammikuuta 2014

Kolmen kaverin inspiroima pannuhattu




Kulmakaupan pakastimessa oli kolmen kaverin mustaherukka-appelsiinijäätelöä, joka kelpaisi jälkiruoaksi ihan sellaisenaan. Paitsi että nyt on talvi ja kylmä. Kun jäätelöpaketti kaikesta huolimatta ihan vahingossa hyppäsi ostoskoriini, päätin paistaa pienen pannukakun syötäväksi jäätelön kanssa. Jäätelön omat maut antoivat vielä hyvän syyn keittää jälkiruoalle yksinkertaisen appelsiinikastikkeen ja omassa pakastimessa oli pieni rasiallinen viime kesänä pakastettuja kokonaisia mustaherukanterttuja annoksen koristeeksi.



Pannuhattu

2 dl vehnäjauhoa
2 munaa
4 dl maitoa
ripaus suolaa
2 rkl voita
pyöreä pannu


Valmista pannukakkutaikina vatkaamalla jauhot, munat, maito ja suola tasaiseksi  seokseksi. Anna taikinan levätä ja jauhojen turvota huoneenlämmössä noin tunnin ajan ennen paistamista.

15 min
22 min
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita voi uuninkestävään vuokaan, valurautapannulle tms ja vuoka kuumaan uuniin. Kun voi on sulanut, ehkä vähän jo ruskistunutkin, ota vuoka ulos uunista, kääntele niin että voisula peittää vuoan koko pohjan ja kaada taikina vuokaan. Vuoka uuniin ja noin puolen tunnin kuluttua pannuhattu on valmis. Ripottele pannuhatun päälle hiukan sokeria kun olet ottanut sen ulos uunista.

Valmis pannuhattu, paistoaika 28 minuuttia.

Helppo appelsiinikastike

1 tl raastettua appelsiininkuorta
2 dl vastapuristettua appelsiinimehua (2 appelsiinia)
1 tähtianis
1 rkl sokeria


Keitä aineksia kattilassa välillä sekoitellen niin kauan kunnes jäljellä on vain noin puoli desilitraa appelsiinisiirappia. Ota tähtianis pois kattilasta ja jäähdytä kastike.

3 kaverin mustaherukka-appelsiinijäätelöä, pannuhattua ja appelsiinikastiketta  -  täydellinen pakkaspäivän jälkiruoka!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nami, mulle kans!

Riitta kirjoitti...

Slurps, ihanan näköinen hattu! Hauska tekotapa (jonka meinaan vohki) tuo voin kuumentaminen pannussa, vähän niin kuin Yorkshiren puddingeja tehtäessä, eikö totta?

Tuplaespresso kirjoitti...

@ luimupupu
Ei sitten muuta kun pannaritaikina tekeille :)

@ Riitta
Juuri näin. Yorkshire puddingin muoto perustuu ihan samaan ilmiöön. Mitä kuumemmalle pannulle taikina kaadetaan, sitä komeampi hattu siitä tulee. Miksi näin tapahtuu, sitä pitäisi kysyä... tietäisiköhän Anu Hopia?... Taidankin lähettää tästä asiasta viestiä Molekyyligastronomiaan.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Se on niinkuin dutch baby tämä pannuhattu?

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Campasimpukka
Kyllä, Dutch baby tai Bismarck pancake on sama asia. Kesällä tarjoilen pannuhatun täytettynä tuoreilla marjoilla.

Jael kirjoitti...

Onpa hienosti kohonnut hattu! Ja kesällä maistoin 3 kaverin mustikkakardemummajäätelöä,hyvää oli!

Tuplaespresso kirjoitti...

Mustikka ja kardemumma on ihan loistava makuyhdistelmä.