Yrttikuorrutettu karitsankare
1 karitsan kare / 2 syöjää
tai
1 karitsan ulkofilee / 2
syöjää
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria myllystä
kuorrutus
kourallinen basilikaa, tuoretta
-”- rosmariinia, tuoretta
-”- lehtipersiljaa, tuoretta
-”- ruohosipulia
-”- suolattuja pistaaseja
kuorittuina
pari valkosipulinkynttä
75
g voita huoneenlämpöisenä
40g parmesaaniraastetta
suolaa tarpeen mukaan
mustapippuria
Pilko
yrtit karkeasti, viipaloi valkosipuli ja kuori pistaasit. Laita yrtit, suola,
mustapippuri , valkosipuli ja pistaasit monitoimikoneeseen ja aja hienoksi.
Lisää huoneenlämpöinen voi kuutioina ja anna pyöriä, kunnes muodostuu tasainen
massa. Tarkista suolan tarve.
Ruskista
karitsankare pannulla öljyssä joka puolelta Ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita kare uunivuokaan ja uuniin 10 - 12
minuutiksi. Ota vuoka uunista ja levitä kuorrutus kareelle. Laita takaisin
uuniin vielä 5 – 7 minuutiksi. Ota vuoka uunista, nosta ritilä ylemmäs ja laita
grillivastus päälle. Laita vuoka takaisin uuniin. Ota pois kun pinta on saanut
sopivasti ruskeaa väriä. Varo polttamasta pintaa. Anna lihan hetki vetäytyä
laudalla ennen leikkaamista.
Jos
käytät filettä, ruskista se kevyesti pannulla, mausta, levitä sille kuorrute ja
laita uuniin 5 – 7 minuutiksi ja kuorruta grillivastuksen alla kuten kare.
Erinomaisen maistuvaa vaikkapa kurpitsasoseella täytettyjen cannellonien kanssa.
2 kommenttia:
Uuh, nam! Mulle kanssa, sekä päkättiä että ravioleja!
Se oli kyllä aika ihana yhdistelmä :)
Ja kurpitsasosetta jäi sen verran että Söpö ja Höpökin saivat normiruuan joukkoon maistiaiset. Tykkäsivät kovasti nekin :)
Lähetä kommentti