Maapähkinäkastike antaa hyvää vaihtelua kanaruokiin. Annoksen
eri komponentit sattuvat vaan olemaan kovin samanvärisiä. Ulkonäön tylsääkin
tylsempää beessinsävyistä kokonaisuutta ei pelasta edes vihreä yrttisilppu.
Onneksi maku korvaa estetiikan puutteet.
Maapähkinäkanaa
ohje
neljälle
marinadi
2
limetin mehu
2
limetinlehteä murskattuna
0,5
dl soijakastiketta
2
murskattua valkosipulinkynttä
2
rkl maapähkinävoita
1
rkl fariinisokeria
0,5
tl raastettua inkivääriä
ripaus
cayennepippuria
4
maustamatonta broilerin rintafileetä
ruokaöljyä
2
kevätsipulia varsineen
2
limetin mehu
2
dl kookoskermaa
2
rkl soijakastiketta
1
rkl raastettua inkivääriä
4
rkl maapähkinävoita
1
dl kuivapaahdettuja maapähkinöitä
1
rkl fariinisokeria
1
chili ohuina viipaleina (vahvuus oman maun mukaan)
1
dl kermaa
1,5
dl kanalientä
korianterinlehtiä
tai/ja lehtipersiljaa
nuudeleita
Sekoita
kaikki marinadin ainekset keskenään. Nuiji broilerifileet ohuiksi ja hiero ne
marinadilla. Laita muovipussiin kaikki fileet sekä loppu marinadi ja anna
maustua jääkaapissa yön yli.
Leikkaa
kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita
yhdessä kulhossa limettimehu, kookoskerma, soijakastike, inkivääri,
maapähkinävoi, hienoksi rouhitut kuivapaahdetut maapähkinät, fariinisokeri ja
chili.
Pyyhi
fileistä ylimääräinen marinadi ja kypsennä fileet paistinpannulla kauniin ruskeiksi
muutama minuutti molemmin puolin. Nosta fileet folion alle odottelemaan ja
pysymään lämpiminä.
Lisää
kuumalle pannulle hiukan ruokaöljyä ja kuullota siinä kevätsipulit. Lisää
kookoskerma-maapähkinä-ym seos ja anna kiehahtaa. Lisää kerma sekä kanaliemi ja
anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Tarjoile
nuudelien kanssa ja ripottele pinnalle
hienonnettua korianteria ja/tai lehtipersiljaa.
2 kommenttia:
Maku onneksi on tärkeintä.
Jepjep... sähkövalot himmeiksi ja kynttilöitä pöytään, niin ruokailijat keskittyvät makuun ulkonäön sijasta :)
Lähetä kommentti