sunnuntai 25. elokuuta 2013

Maapähkinäkana



Maapähkinäkastike antaa hyvää vaihtelua kanaruokiin. Annoksen eri komponentit sattuvat vaan olemaan kovin samanvärisiä. Ulkonäön tylsääkin tylsempää beessinsävyistä kokonaisuutta ei pelasta edes vihreä yrttisilppu. Onneksi maku korvaa estetiikan puutteet.


Maapähkinäkanaa
ohje neljälle

marinadi
2 limetin mehu
2 limetinlehteä murskattuna
0,5 dl soijakastiketta
2 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl fariinisokeria
0,5 tl raastettua inkivääriä
ripaus cayennepippuria

4 maustamatonta broilerin rintafileetä
ruokaöljyä

2 kevätsipulia varsineen
2 limetin mehu
2 dl kookoskermaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl raastettua inkivääriä
4 rkl maapähkinävoita
1 dl kuivapaahdettuja maapähkinöitä
1 rkl fariinisokeria
1 chili ohuina viipaleina (vahvuus oman maun mukaan)
1 dl kermaa
1,5 dl kanalientä

korianterinlehtiä tai/ja lehtipersiljaa
nuudeleita

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Nuiji broilerifileet ohuiksi ja hiero ne marinadilla. Laita muovipussiin kaikki fileet sekä loppu marinadi ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita yhdessä kulhossa limettimehu, kookoskerma, soijakastike, inkivääri, maapähkinävoi, hienoksi rouhitut kuivapaahdetut maapähkinät, fariinisokeri ja chili.

Pyyhi fileistä ylimääräinen marinadi ja kypsennä fileet paistinpannulla kauniin ruskeiksi muutama minuutti molemmin puolin. Nosta fileet folion alle odottelemaan ja pysymään lämpiminä.

Lisää kuumalle pannulle hiukan ruokaöljyä ja kuullota siinä kevätsipulit. Lisää kookoskerma-maapähkinä-ym seos ja anna kiehahtaa. Lisää kerma sekä kanaliemi ja anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Tarjoile nuudelien  kanssa ja ripottele pinnalle hienonnettua korianteria ja/tai lehtipersiljaa.



2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Maku onneksi on tärkeintä.

Tuplaespresso kirjoitti...

Jepjep... sähkövalot himmeiksi ja kynttilöitä pöytään, niin ruokailijat keskittyvät makuun ulkonäön sijasta :)