”Oeufs
en cocotte” kuulostaa tosi hienolta ja monimutkaiselta annokselta, mutta suora
käännös ranskasta suomeksi on ”munat vuoassa” ja tekotapa on mitä helpoin. Yksinkertaista ja maukasta. Munien alle voi halutessaan piilottaa yrttejä ja pinaattia tai
vaikka parsaa ja katkarapuja, pekonia unohtamatta. Tämä on erinomainen
tarjottava aamiaisella, louniaisella (brunssilla), iltapalana tai muuten vaan
pikkusuolaisena paahdetun leivän kera. Munat en cocotte soveltuu mainosti myös lisukkeeksi
esimerkiksi lohen kanssa.
Tässä
ohjeessa annoksiin on käytetty ruohosipulia, pinaattia ja kaksi kananmunaa,
sillä ne tarjoiltiin ainoana lisäkkeenä lohen kanssa. Oeufs en cocotten voi
tehdä pienempänä, vain yksi muna pieneen vuokaan, tai vaikka jättiannoksena
ruokailijoiden kesken jaettavaksi pöydässä, tusinan verran munia isoon
uunivuokaan.
Munia ”en cocotte” pinaatin kera
200
g pinaatinlehtiä pestynä
2
rkl voita
½ valkosipulin kynsi ohuina
viipaleina
4
rkl creme fraichea
4
kpl kananmunia
suolaa
valkopippuria myllystä
3
rkl ruohosipulia
hienonnettuna
voita vuokien voiteluun
Sulata
kasarissa voi, lisää valkosipuli ja laita pinaatinlehdet kasariin voin päälle.
Keittele hiljaa ettei voi ruskistu. Anna pinaattien painua kasaan, sekoita ja siirrä
sivuun. Sekoita creme fraicheen suolaa, valkopippuria ja silputtu ruohosipuli.
Anna makujen tasaantua hetken aikaa.
Laita
kahteen voideltuun uunivuokaan kumpaankin pohjalle ruokalusikallinen creme
fraichea ja jaa pinaatti niille. Tasaa pinaatin päälle loppu creme fraiche.
Riko kumpaankin vuokaan kaksi kananmunaa niin, että keltuainen jää ehjäksi.
Ripottele munille suolaa ja rouhi vähän pippuria.
Laita
vuoat 175 asteiseen uuniin 18 - 20
minuutiksi kunnes munat ovat sopivasti hyytyneet ja keltuainen on vielä
juokseva.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti