maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kylmä avokado-punajuurikeitto ja paahdettua briossia



Kesäaikaan lounaaksi maistuu kylmä keitto. Avokado-punajuurikeittoon voi käyttää joko tuoretta, uutta punajuurta keitettynä tai sitten tehdä soppa helpommalla tavalla ja poimia blenderiin etikkapunajuuret suoraan tölkistä. Keitto tarjoillaan paahdetun briossin kanssa.


Kylmä avokado-punajuurikeitto

100 g kypsää avokadoa (= noin 1 pienehkö avokado)
100 g keitettyä tuoretta punajuurta (tai etikkapunajuurta)
1 dl maustamatonta jugurttia
1 dl hiilihapotettua kivennäisvettä
2 dl maitoa
1 rkl sitruunamehua
suolaa               
mustapippuria
cayennepippuria

ruohosipuli-persiljaöljy
30 g ruohosipulisilppua
20 g lehtipersiljasilppua
0,5 tl karkeaa merisuolaa
0,5 dl oliiviöljyä


Laita kaikki keiton ainekset blenderin kannuun ja soseuta tasaiseksi keitoksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Hienonna ruohosipuli ja persilja monitoimikoneessa suolan kanssa. Lisää lopuksi öljy hyvin sekoittaen. Siirrä öljy kaatonokalla varustettuun pulloon.


Tarjoile keitto kupista ja mausta vielä keiton pinta yrttiöljyllä sekä tuoreella ruohosipulilla. Tarjoile lisäksi paahdettua briossia. Jos haluat tarjoilla keiton juomana pienestä pullosta pillillä juoden, jätä öljy kokonaan pois tai tiputa muutama tippa ruohosipuli-persiljaöljyä mausteeksi briossin päälle.



Ei kommentteja: