Valkosuklaamoussekakku sisältää myös hiukan tuorejuustoa, mutta niin vähän että
kannattaako sitä otsikossa edes mainita? Tavallaanhan tämä on valkosuklaajuustokakku tai makea mansikkajuustokakku, tai joka tapauksessa joku jolla on mahdottoman pitkä nimi. Blå bandin (ei ole sponsattu mainos!) valkosuklaa-nougatmousse
on vuosien varrella osoittautunut vallan mainioksi ainesosaksi, kun tarkoituksena on tehdä liivatteella
hyydytettävä juustokakku. Juhannukseksi raparperipuskan viimeiset varret keitetään lisämauksi kakun täytteeseen ja koska ensimmäiset kotimaiset mansikat ovat
juhannuksen ”must”, niitä laitetaan kakun päälle ja sisälle. Mansikalle allergiset voivat korvata kakun kaikki mansikat ananaskirsikoilla. Uunia tämän suussa
sulavan kakun valmistukseen ei tarvita, jääkaappi kylläkin.
Juhannukseksi raparperi-valkosuklaamoussekakkua
ja mansikoita
pohja
200
g kaurakeksejä
100 g sulatettua voita
0,75 dl omenatuoremehua
täyte
5
dl raparperia
2
dl sokeria
ripaus
suolaa
1
paketti (2 pss) Blå bandin valkosuklaa-nougatmoussea
+ 2 dl kylmää maitoa
200
g mascarponea
6
liivatelehteä
2
dl kuohukermaa
kuorrute
130
g valkosuklaata (esim. Panda)
2-3
rkl kermaa
1-1,5
l mansikoita (tai ananaskirsikoita)
Keitä
raparperit sokerin ja suolan kanssa soseeksi ja jäähdytä se
jääkaappilämpöiseksi.
Vuoraa
irtopohjavuoka (halk. n 25 cm) leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit, sekoita niihin voi sekä omenatuoremehu, taputtele seos kakkuvuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin. Huuhtele ja
perkaa mansikat (tai ananaskirsikat) ja pilko niistä sen verran että saat erikseen 2-3 dl pieniä
mansikkakuutioita. Levitä mansikkakuutiot jähmettyneen keksimurupohjan päälle.
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Vatkaa valkosuklaa-nougatmousse maidon kanssa vaahdoksi pakkauksen ohjeen
mukaisesti. Ota erikseen 1 dl raparperisosetta ja notkista tuorejuusto
pehmeäksi sen avulla. Ota erikseen toinen 1 dl raparperisosetta, kuumenna se
kiehuvaksi ja sulata siihen pehmitetyt liivatelehdet. Sekoita koko määrä
raparperisosetta liivatteineen ja tuorejuustoineen valkosuklaa-nougatmoussen
joukkoon. Lisää viimeksi kermavaahto kevyesti sekoittaen ja kaada seos vuokaan
mansikkakuutioiden päälle. Anna moussen hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sulata
suklaa kerman kanssa vesihauteessa. Anna seoksen hiukan jäähtyä ennen kuin
kaadat sen moussekakun päälle. Kun valkosuklaakuorrute on asettunut ja
jäähtynyt kunnolla, koristele kakku mansikanpuolikkailla.
4 kommenttia:
Herkullisen näköinen kakku!:) Blå Bandin mousset on hyviä ja käteviä.:)
Hyvää on, mutta vielä pitäisi keksiä tälle jokin sopiva ruokajuoma :) Fresitaa kokeiltiin viime vuonna, mutta punainen kuohuva ei ollut riittävän makea toimiakseen tämän kanssa. Täytyy ulkomailla taas pitää silmät auki, jos löytäisi jonkin kivan punaisen makean jälkiruokaviinin. Alkon valikoimissa sellaista ei ole. Jos kakkuun käyttää ananaskirsikoita mansikoiden sijasta, niin silloin Alkostakin löytää tälle kumppaniksi sopivan makean viinin.
hei, jos ruokahaasteeseen osallistuminen kiinnostaa, niin kesän teema on juurikin raparperi :-) osallistumaan pääsee täältä:
http://www.andalusianauringossa.com/2013/06/kesan-ruokahaaste-raparperi.html
Kiitos muistutuksesta :) Tästä reseptistä ei kumminkaan ole raparperikisan voittajaksi.
Jompikumpi toukokuisista resepteistä, raparperigranita tai raparperi-valkosuklaaleivokset, olisi ollut parempi haasteresepti, mutta kummankaan julkaisuajankohta ei mahdu kilpailun raameihin. Ensi kerralla sitten...
Lähetä kommentti