Sikamaista
ruokaa, possu potenssiin kolme
650 g porsaan ulkofileetä
250 g mustan possun
sisäfileetä
suolaa ja mustapippuria
ilmakuivattua possua
ohuina siivuina
(^ joka olisi voinut
olla myös ihan ehtaa pekonia)
* Oliivitahna
200g kivettömiä mustia
oliiveja
50 g kivettömiä vihreitä
oliiveja
2 valkosipulinkynttä
2 rkl kapriksia
1 rkl pinjansiemeniä
5 sardellifilettä
puolen sitruunan mehu
(basilikaa,
aurinkokuivattua tomaattia)
oliiviöljyä
Pilko kaikki ainekset
kulhoon ja pienennä monitoimikoneessa tasaiseksi karkeahkoksi massaksi. Lisää oliiviöljyä
vain sen verran että tahna on helppo levittää possunfileelle.
Jos tahnaa halutaan käyttää johonkin muuhun, lisätään oliiviöljyn määrää ja massa ajetaan sileämmäksi.
Jos tahnaa halutaan käyttää johonkin muuhun, lisätään oliiviöljyn määrää ja massa ajetaan sileämmäksi.
Leikkaa ulkofilee
kirjan muotoon ja litistä sitä hiukan. Mausta molemmat fileet suolalla ja
pippurilla. Levitä oliivitahna ulkofileelle tasaiseksi kerrokseksi, laita
sisäfilee sen päälle ja kääri fileet rullalle.
Sisäfilee oli meillä
vähän liian pitkä, joten se jouduttiin leikkaamaan puoliksi ja litistämään.
Kannattaa siis valita lihatiskiltä suurin piirtein samanmittaiset fileenpätkät.
Levitä possusiivut (tai
pekonit) muovikelmulle, aseta fileerulla niiden päälle ja kääri paketiksi. Sido
paketti lopuksi narulla ettei se pääse uunissa aukenemaan.
Työnnä
paistolämpömittari paketin keskiosaan ja kypsennä uunissa 175 asteessa kunnes
sisälämpötila on 68 astetta. Paistamisen jälkeen poista narut ja kääri possurulla folioon
vetäytymään noin 20 minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti