Hyvää korvapuustipäivää. Juuri äsken, 1. lokakuuta, oli kansainvälinen kahvipäivä ja nyt, 4. lokakuuta, korvapuustipäivä. Mitkä sopisivatkaan paremmin yhteen kuin kahvi ja korvapuusti?!
Koska siskontyttöni osaavat leipoa maukkaita, kuohkeita ja täydellisen kauniita korvapuusteja, en edes yritä yltää samaan taidonnäytteeseen, vaan taas kerran muotoilen epätrendikkäät kanelipuustit – paitsi hiukan eri muotoon, myös hiukan eri täytteillä. Kokoonkeitetty kondensoitu maito, dulce de leche, antaa näille kanelipuusteille lempeän, kermatoffeemaisen aromin. Annoksesta tulee kaksitoista pullaa.
Dulce de leche kanelipullat
täyte
pinnalle
kuorrute
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään yleiskoneen kulhossa ja kosteat aineet toisessa kulhossa. Lämmitä nestemäisiä aineksia mikrossa sen verran että nesteen lämpötila nousee 40 asteeseen. Sekoita neste kuiviin aineisiin, asenna koneeseen taikinakoukku ja vaivaa taikinaa keskinopeudella noin 10 minuuttia kunnes se on kiinteytynyt sopivan elastiseksi. Peitä kulho ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan.
Sekoita täytteen ainekset huolellisesti keskenään. Levitä taikina jauhotetulle pinnalle ensin hellävaraisesti käsin mahdollisimman litteäksi ja sitten kauli se ohueksi levyksi (noin 35 x 60 cm).
Levitä täyte puolikkaalle taikinalle, taita kaksinkerroin ja kauli vielä hiukan. Leikkaa taikina suikaleiksi, rullaa suikaleet kierteelle ja pyöritä kerälle. Kohota 30 min liinan alla.
Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja vatkaa kuorrute notkean juoksevaksi. Valuta tai sivele kuorrutetta hiukan jäähtyneiden kanelipuustien pinnalle.
Muita leivonnaisia pullataikinasta. Klikkaamalla nimeä pääsee reseptiin:
2 kommenttia:
Varmaan tosi herkkua,dulce de leche on niin hyvää,vaikkakin tosi makeaa.
Se tuo aina mieleeni vuokra-asuntomme Caracasissa,jossa meillä.oli osa asuntoa,ja jossa asunnon argentiinalainen omistakaa valmisti alfajores-pikkuleipiä myyntiin.Olohuoneessa oli suuria ämpäreitä täynnä dulce de lecheä ja muutaman kerran kävin lusikan kanssa hieman maistamamassa...
Dulce de lecheä, niin hyvää kuin se onkin, tulee aika harvoin käytetyksi, mutta leivontaan se sopii tosi hyvin. Että satuitkin muistuttamaan noista alfajoreista. Täytyy taas joskus leipoa niitäkin :)
Lähetä kommentti