Pyhäinpäivän alkuruoka oli lämpimän mausteinen kurpitsa-kookoskeitto. Seuraavana viikonloppuna on isänpäivä ja viikonlopulle lauantaiksi 13. marraskuuta on keksitty myös uusi juhlapäivä, ”vuoden harmain päivä”. Mutta vaikka taivas olisi kuinka lonkeronharmaa, ruokapöydässä saa olla väriä ja tämä keitto sopii siihenkin antamaan aurinkoa alkavan kaamoksen harmauteen.
Mausteinen kurpitsa-kookoskeitto
(4-6 annosta)
1 sipuli
1 rkl voita
2 rkl raastettua tuoretta inkiväriä
1,5 tl jeeraa
1 tl korianteria
0,5 tl kurkumaa
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl kanelia
600 g (myski)kurpitsasosetta (resepti täällä)
10 dl kanalientä
400 g tölkki kookosmaitoa
100 g creme fraichea
paahdettuja kurpitsansiemeniä
(resepti täällä)
creme fraichea
paahdettua parmankinkkua
Kuori sipuli ja leikkaa se ihan
pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa voi ja kuullota siinä sipuli. Lisää
raastettu inkivääri ja sekoittele sitä hetki sipuleiden kanssa. Lisää hienoksi
jauhetut jeera, korianteri, kurkuma, kardemumma sekä kaneli ja sekoita hyvin.
Lisää kurpitsasose sekä kanaliemi, sekoita ja anna keiton kiehua hiljalleen
noin 10 minuuttia. Lisää sitten kookosmaito sekä creme fraiche ja kuumenna
kerran vielä kiehuvaksi. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai mustapippuria.
Aineksista tulee 4-6 annosta. Viimeistele keitto creme fraichella, rapean rouskuvilla kurpitsansiemenillä sekä paahdetulla parmankinkulla. Kurpitsasämpylät (edellinen päivitys) täydentävät keittoaterian.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti