Torilta tarttui mukaan pari litraa
karviaisia, rasiallinen vihreitä ja toinen punaisia. Meillä ei kauhean paljon
käytetä karviaisia, mutta satokaudella niitä täytyy saada ja niistä valmistaa
jotain hyvää, yleensä jotain makeaa, mutta onpa karviaisista tullut maanmainio
kastikekin grillatulle makrillille.
Karviainen on aika raivostuttava
esivalmisteltava. Jos ei halua ruokaan roskia, kaikki kannat ja tupsut on
yksitellen leikattava pois jokaisesta marjasta erikseen… nip, naps … nips, naps
… nips, naps … jne. Montakohan karviaista mahtuu yhteen litraan? … En halua
edes laskea.
Karviaispannukakku on paistettu 28 cm
piirakkavuoassa. Pannukakkua fiinimmin tätä voisi kutsua myös nimellä
karviaisflaugnarde tai karviaisclafoutis.
P.S. Perinteisen karviaiskiisselin reseptin löydät täältä.
P.P.S. Ihan paras karviaishillo löytyy vuoden 2017 päivityksestämme.
P.S. Perinteisen karviaiskiisselin reseptin löydät täältä.
P.P.S. Ihan paras karviaishillo löytyy vuoden 2017 päivityksestämme.
Kirpakka karviaispannukakku
2 munaa
0,5 dl fariinisokeria
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoa
4 dl maitoa
voita vuoan voitelemiseen
noin 5 dl karviaisia
tomusokeria
(makeutettua) kermavaahtoa
Vatkaa munat sokerin ja suolan kanssa
kevyesti vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauho koko ajan vatkaten ja lisää
lopuksi maito. Jätä taikina tekeytymään huoneenlämpöön siksi aikaa kun
valmistelet karviaiset.
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Voitele piirakkavuoka pehmeällä
voilla. Nipsuttele karviaisista kannat ja tupsut pois ja laita karviaiset
vuokaan. Kun vuoan pohja alkaa olla suurinpiirtein peitossa, kaada marjojen
päälle pannukakkutaikina ja siirrä vuoka uuniin paistumaan. Marjat nousevat kellumaan
taikinan pinnalle.
Kypsennä karviaispannukakkua ensin
180 asteessa 45-50 minuuttia, minkä jälkeen nosta lämpö 225 asteeseen ja jatka
paistamista vielä 5-10 minuuttia.
Jäähdytä pannukakku kädenlämpöiseksi
ennen tarjoilua. Viimeistele tomusokerilla ja kermavaahdolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti