Marjoja pitäisi parhaan satokauden
aikaan syödä tuoreena niin paljon kuin vain ehtii ja jaksaa. Mansikkaa,
vadelmaa, mustikkaa, lakkaa, karhunvatukkaa, herukoita, kaikkia… puuron
joukossa, salaateissa, sellaisenaan… Ihan kuin huomaamatta osa päivän marja-annoksen
nauttimisesta hoituu juomalla ne. Satokauden ulkopuolella nautitaan tietysti
pakastemarjoja.
The mustikkapiirakan valmistuksesta
jäi vähän mustikoita, joten ne pääsivät blenderin kannuun juotavaksi
mustikkapiirakaksi. Se oli niin hyvää että seuraavina päivinä tein pitkästä
aikaa lisää smoothieita erilaisilla marjoilla. Resepteistä tulee aina kaksi
annosta.
Mustikka- ja mansikkamaidon reseptit on julkaistu blogissamme jo aiemmin.
Täytyykin lähteä tästä mustikoita
poimimaan.
Juotava mustikkapiirakka
3 dl mustikoita
4 dl maitoa
2 digestivekeksiä
2 rkl kaurahiutaleita
4 tl limettimehua
2 rkl ruokokidesokeria
hiukan kanelia, kardemummaa ja
vaniljasokeria
Kaada blenderin kannuun kaikki muut
paitsi mausteet ja pyöräytä ainekset paksuksi juomaksi. Lisää sitten kanelia,
kardemummaa ja vaniljasokeria oman maun mukaan sen verran että ne maistuvat,
mutta eivät nouse kaikkien muiden makujen ylle. Blendaa välillä ja lisää
mausteita jos on tarpeen.
Lakkasmoothie
200 g lakkoja
4 rkl mantelijauhetta
4 rkl fariinisokeria
1 rkl juoksevaa Oivariinia
2 kananmunaa
2 dl
maitoa
1 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Kaada kaikki ainekset blenderin
kannuun ja pyöräytä smoothieksi.
Mansikka-vadelmasmoothie
200 g mansikoita
100 g vadelmia
3 dl maitoa
kourallinen basilikaa/basilikanvarsia
peukalonpään kokoinen pala tuoretta
inkivääriä paloiteltuna
1 tl sitruunamehua
3 rkl kaurahiutaleita
3 rkl sokeria
Laita ensin maito kattilaan ja lisää
basilikat sekä inkiväärit. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila pois lämmöltä.
Anna maidon jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jolloin basilikan ja inkiväärin maut
uuttuvat maitoon. Siivilöi ”roskat” pois ja kaada maustettu maito blenderin
kannuun. Lisää kaikki muut ainekset ja pyöräytä smoothieksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti