sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Tiikeriravunpyrstöjä ja riisiä itämaisella twistillä



Kun tekee mieli jotain itämaista ruokaa, tiikeriravut ja kookosriisi sopivasti maustettuna ovat oikein hyvä viikonlopun ateria.


Marinoidut ja paahdetut tiikeriravunpyrstöt

400 g             kuorittuja tuoreita tiikeriravun pyrstöjä
4                    valkosipulinkynttä
1                    punainen chili
2 rkl               sitruunamehua
1 rkl               hienonnettua persiljaa
1,5 dl             oliiviöljyä

Hienonna chili ja viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ne kulhossa yhdessä öljyn ja sitruunamehun kanssa. Pyörittele pyrstöt marinadissa ja anna maustua siinä ainakin pari tuntia – mielellään vaikka yön yli. Esikuumenna AirFryer 200 asteen lämmöllä. Laita ravunpyrstöt koriin niin, että ne eivät ole toistensa kanssa päällekkäin ja kypsennä niitä 200 asteen lämmöllä 10 minuuttia.

Kookosriisi

1 tl                raastettua tuoretta inkivääriä
0,5 tl             korianterinsiemeniä
1 rkl              oliiviöljyä
2 dl               jasmiiniriisiä
2 dl               kookosmaitoa
2 dl               vettä
1 tl                hienoa merisuolaa
2 rkl              hienonnettua korianteria

Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä inkivääri ja korianterinsiemenet. Lisää riisi, kookosmaito, vesi ja suola, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa n. 18 minuuttia kunnes riiisi on kypsää. Nosta kattila pois levyltä ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia. Sekoita riisi ja lisää joukkoon hienonnettu korianteri.

Salaatti

1                    mango
1                    avokado
puolikas        kurkku
neljännes       hunajamelonia
pari kourallista rucolaa

Leikkaa ainekset pienemmiksi paloiksi ja sekoita keskenään.

2 kommenttia:

Helzu kirjoitti...

Ihana ohje. Nam!

M kirjoitti...

Kiitos:) Kannattaa kokeilla!