Uudet perunat ovat aivan ihania
ja kala erinomainen seuralainen niille. Mutta kun tekee mieli vaihtelua tai jääkaapin
perunalaari on tyhjä, helppo ja maukas risotto on silloin paikallaan. Yksinkertaiset
aineet, syntyy lähes itsestään ja on kesäinen kuin mikä. Resepti on kahdelle.
Tillirisottoa ja savulohta
1,6
dl risottoriisiä
7
– 10 dl lientä
kuutioista, 1 kana ja 1 kasvis
2
rkl voita
1 pieni sipuli
hienonnettuna + kevätsipulien valkoinen osa hienonnettuna
0,75
dl kuivaa
valkoviiniä
½ sitruunan kuori raastettuna
muutama tillinoksa,
höytyvät hienonnettuna
2 kevätsipulia
ohuina viipaleina
300
- 400 g lämminsavulohta (tai muuta kotimaista savukalaa)
Sulata
voi kasarissa ja kuullota siinä hienonnettu sipuli. Älä ruskista tai paista,
vain kuullota. Lisää sitten riisit ja pyörittele niitä hetki voissa. Lisää
valkoviini ja anna sen kiehua lähes kokonaan. Lisää sitten kuumaa lientä
kauhallinen kerrallaan ja hämmennä lastalla aina välillä, kunnes neste on
imeytynyt riiseihin ja riisit ovat kypsiä niin, että pieni purutuntuma on
jäljellä, mutta eivät ole enää kuvia tai jauhoisia. Sekoita hienonnettu tilli,
raastettu sitruunankuori ja viipaloidut kevätsipulin varret joukkoon.
Nosta
lautasille, revi savulohi sen päälle ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti