Thaityyliset lihapullat nuudeliliemessä
600
g porsaan jauhelihaa
2 banaanisalottia
2 punaista chilipalkoa
tuuman
pala inkivääriä
2 sitruunaruohoa
kourallinen tuoretta korianteria varsineen
1
rkl soijakastiketta
1
rkl kalakastiketta
1
rkl miriniä
n.
10 mustapippuria
Kuori
ja paloittele salottisipulit. Poista sitruunaruohojen uloin (uloimmat) kerros,
kuiva vihreä osa ja kanta ja hienonna. Poista chilipaloista kanta ja mikäli et
halua liian vahvaa niin myös siemenet ja paloittele. Laita pilkotut salotit,
hienonnetut sitruunaruohot, paloiteltu chili, paloiteltu inkivääri, korianteri,
soija, kalakastike, mirin ja mustapippurit monitoimikoneeseen ja hienonna
pastaksi. Laita jauheliha kulhoon, lisää sinne mausteseos ja sekoita hyvin.
Onnistuu erinomaisesti omin pikku kätösin. Pyörittele massasta noin golfpallon
kokoisia pyöryköitä lautaselle tms. ja laita lautanen jääkaappiin noin puolen
tunnin ajaksi. Näin lihapullista tulee kiinteämpiä. Kuumenna uuni 200°C
kiertoilma ja kypsennä pullia noin 25 minuutin ajan. Tarkkaile niiden väriä
kypsymisen loppuvaiheessa. Pidä ne lämpiminä 60°C uunissa.
Liemi
1
l lihalientä
1 sitruunaruoho
pieni
pala inkivääriä
korianterin varsia
1
tl soijakastiketta
(2
tl kalakastiketta)
160 g sobanuudeleita
tuoreita korianterin lehtiä
160 g sobanuudeleita
tuoreita korianterin lehtiä
Kuumenna
lihaliemi kattilassa murskatun sitruunaruohon, viipaloidun inkiväärin,
korianterin varsien ja soijakastikkeen kanssa ja anna kehua hetken verran,
jotta liemi maustuu. Jos et käytä liemikuutioista tehtyä lientä, jossa on jo
reilustikin suolaa, voit lisätä vähän kalakastiketta antamaan liemelle lisää
suolaisuutta. Tämä oman maun ja tottumusten mukaan. Siivilöi liemi ja palauta se puhtaaseen
kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, sammuta levy ja laita kattilaan nuudelit. Ne
valmistuvat kuudessa minuutissa. Poista paksoista kanta, huuhtele lehdet ja
laita ne nuudelikattilaan noin kolmeksi minuutiksi, jolloin ne hieman
pehmenevät, mutta eivät vielä muutu lötsöiksi.
Annostele
nuudelit ja liemi lautasille ja laita päälle maun ja nälän mukainen määrä
lihapyöryköitä. Viimeistele korianterin lehdillä.
NOTE: Itse tein sattuneesta
syystä lihapyörykät jo edellisenä päivänä. Lämmitin ne nuudelien kanssa yhtä
aikaa liemessä. Toimi se näinkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti