TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

tiistai 28. elokuuta 2018

Lihapullia ja nuudeleita thaimaalaisittain

 
Päivän uutuusresepti löytyi netistä, jossa selailin aasialaistyylisiä ruokia. Irlantilainen bloggaaja Conor Bofin oli postannut tekotavaltaan erilaiset lihapullat nuudelien ja liemen kera. Itse en ollut ennen tehnyt lihapullien maustesekoitusta monitoimikoneella surauttamalla ja päätin heti kokeilla tätä minulle uutta tapaa. Alkuperäinen resepti täältä.


Thaityyliset lihapullat nuudeliliemessä

600 g             porsaan jauhelihaa
2                    banaanisalottia
2                    punaista chilipalkoa
tuuman pala   inkivääriä
2                    sitruunaruohoa
kourallinen    tuoretta korianteria varsineen
1 rkl               soijakastiketta
1 rkl               kalakastiketta
1 rkl               miriniä
n. 10              mustapippuria

Kuori ja paloittele salottisipulit. Poista sitruunaruohojen uloin (uloimmat) kerros, kuiva vihreä osa ja kanta ja hienonna. Poista chilipaloista kanta ja mikäli et halua liian vahvaa niin myös siemenet ja paloittele. Laita pilkotut salotit, hienonnetut sitruunaruohot, paloiteltu chili, paloiteltu inkivääri, korianteri, soija, kalakastike, mirin ja mustapippurit monitoimikoneeseen ja hienonna pastaksi. Laita jauheliha kulhoon, lisää sinne mausteseos ja sekoita hyvin. Onnistuu erinomaisesti omin pikku kätösin. Pyörittele massasta noin golfpallon kokoisia pyöryköitä lautaselle tms. ja laita lautanen jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi. Näin lihapullista tulee kiinteämpiä. Kuumenna uuni 200°C kiertoilma ja kypsennä pullia noin 25 minuutin ajan. Tarkkaile niiden väriä kypsymisen loppuvaiheessa. Pidä ne lämpiminä 60°C uunissa.


Liemi

1 l                  lihalientä
1                    sitruunaruoho
pieni pala       inkivääriä
                      korianterin varsia
1 tl                soijakastiketta
(2 tl               kalakastiketta)
160 g             sobanuudeleita
tuoreita korianterin lehtiä

Kuumenna lihaliemi kattilassa murskatun sitruunaruohon, viipaloidun inkiväärin, korianterin varsien ja soijakastikkeen kanssa ja anna kehua hetken verran, jotta liemi maustuu. Jos et käytä liemikuutioista tehtyä lientä, jossa on jo reilustikin suolaa, voit lisätä vähän kalakastiketta antamaan liemelle lisää suolaisuutta. Tämä oman maun ja tottumusten mukaan.  Siivilöi liemi ja palauta se puhtaaseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, sammuta levy ja laita kattilaan nuudelit. Ne valmistuvat kuudessa minuutissa. Poista paksoista kanta, huuhtele lehdet ja laita ne nuudelikattilaan noin kolmeksi minuutiksi, jolloin ne hieman pehmenevät, mutta eivät vielä muutu lötsöiksi.

Annostele nuudelit ja liemi lautasille ja laita päälle maun ja nälän mukainen määrä lihapyöryköitä. Viimeistele korianterin lehdillä.


NOTE: Itse tein sattuneesta syystä lihapyörykät jo edellisenä päivänä. Lämmitin ne nuudelien kanssa yhtä aikaa liemessä. Toimi se näinkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti