perjantai 8. joulukuuta 2017

Piece of cake eli maustekakku joulun kahvipöytään



Voiko joulu tulla ollenkaan ilman tuoksuvaa maustekakkua? Ei voi, ei ainakaan meille. Joulutortutkin voi jättää väliin, mutta maustekakku täytyy olla.


Mehevä vaalea maustekakku

150 g sulatettua voita jäähdytettynä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
1 dl omenasosetta
2 dl kermaviiliä tai hapanta kermaa


Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon jäähtynyt voisula, puolet jauhoista sekä omenasose ja kermaviili. Kääntele taikinaan loppu jauhoseos ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.

Kypsennä kakkua 175 asteessa 45-50 minuuttia. Kun kakkuun pistettyyn cocktailtikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen kuin kumoat sen. Malta antaa kakun odottaa foliossa tai kelmussa seuraavaan päivään, jolloin kakun rakenne paranee kun kosteus tasaantuu.


Ei kommentteja: