Voiko
joulu tulla ollenkaan ilman tuoksuvaa maustekakkua? Ei voi, ei ainakaan meille.
Joulutortutkin voi jättää väliin, mutta maustekakku täytyy olla.
Mehevä vaalea maustekakku
150 g sulatettua voita jäähdytettynä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
1 dl omenasosetta
2 dl kermaviiliä tai hapanta kermaa
Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa munat ja
sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon jäähtynyt voisula,
puolet jauhoista sekä omenasose ja kermaviili. Kääntele taikinaan loppu
jauhoseos ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.
Kypsennä kakkua 175 asteessa 45-50 minuuttia. Kun
kakkuun pistettyyn cocktailtikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Anna
kakun jäähtyä vuoassaan ennen kuin kumoat sen. Malta antaa kakun odottaa foliossa
tai kelmussa seuraavaan päivään, jolloin kakun rakenne paranee kun kosteus
tasaantuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti