Possun
filee on hyvää ja mureaa oikein kypsennettynä, mutta kuivaa liikaa paistettuna
tai kuumassa uunissa kauan viipyneenä. Ratkaisu ongelmaan on lihan vakumointi
ja kypsennys vesihauteessa, joka pitää lihan mehevänä. Tein tällä kertaa
sinihomejuustolla ja omenoilla täytetyn possunfileen sous vide –menetelmällä
eli vesihauteessa.
Täytetty
possun sisäfilee sous vide
1 possun
sisäfilee kalvot poistettuna
Täyte
1 sipuli
hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
2 dl pankoa
hienoa merisuolaa
mustapippuria
myllystä
3-4 rosmariininoksan
lehdet hienonnettuna
nokare voita
kuullotukseen
100 g sinihomejuustoa
murennettuna
Kääre
8 viipaletta
parmankinkkua
vaahterasiirappia
Kuumenna vesihaudeastia 60°C:een. Hienonna sipuli ja
valkosipuli ja kuullota voissa. Lisää panko ja hienonnetut rosmariinin lehdet
pannulle, sekoita sipuliseoksen joukkoon ja anna paistua maltillisella lämmöllä
samalla sekoitellen kunnes panko on kauniin vaaleanruskeaa. Mausta suolalla
(varovasti, sillä homejuusto ja parmankinkku ovat suolaisia) ja pippurilla,
nosta sivuun ja anna jäähtyä. Filee oli niin pitkä, että puolitin sen
poikkisuunnassa kahtia, jotta se mahtuisi paremmin vakuumipusseihin ja sitä
olisi helpompi käsitellä. Avaa fileen
puolikkaat kuten kirja pituussuuntaisella viillolla. Älä tee liian syvää
viiltoa, ettei filee halkea. Käännä filee auki, peitä talouskelmulla ja nuiji
kevyesti hieman litteämmäksi.
Levitä sipuli-pankopaistos lihalle ja ripottele murennettu sinihomejuusto sille tasaisesti. Kääri filee rullalle. Levitä parmankinkun viipaleet talouskelmulle hieman limittäin ja sivele ne vaahterasiirapilla. Aseta filee niiden päälle ja rullaa kinkku fileen ympärille. Sido keittiönarulla niin että rulla pysyy koossa.
Sulje rullat vakuumipusseihin ja laita kypsymään 60°C vesihauteeseen 2 tunnin ajaksi.
Levitä sipuli-pankopaistos lihalle ja ripottele murennettu sinihomejuusto sille tasaisesti. Kääri filee rullalle. Levitä parmankinkun viipaleet talouskelmulle hieman limittäin ja sivele ne vaahterasiirapilla. Aseta filee niiden päälle ja rullaa kinkku fileen ympärille. Sido keittiönarulla niin että rulla pysyy koossa.
Sulje rullat vakuumipusseihin ja laita kypsymään 60°C vesihauteeseen 2 tunnin ajaksi.
Ota possurullat pusseista ja taputtele ne kuiviksi.
Ruskista niihin kuumalla pannulla öljyssä nopeasti kaunis pinta ja anna
vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Kaada sous vide –pusseissa ollutta
lientä pannulle paistoöljyn joukkoon ja kiehauta niistä lihalle kastike.
1 butternut-kurpitsa
2 kiinteää
omenaa kuutioituna
2 salottisipulia
viipaleina
1 dl vettä
1-2 tl omenaviinietikkaa
hiukan
lientä sous vide –pusseista
rosmariinin
lehtiä
voita
ripaus suolaa
Halkaise butternut-kurpitsa, poista siemenet sekä
kuori ja leikkaa sisus runsaan sentin kuutioiksi. Esikypsennä kurpitsakuutioita
miedosti suolatussa kiehuvassa vedessä noin 8-10 minuuttia. Valuta vesi pois,
jäähdytä kurpitsapalat nopeasti (jäävedessä) ja taputtele talouspaperilla ylimääräinen
kosteus pois.
Hauduta omenakuuutioita ja salottisipulia voissa
rosmariinin lehtien kanssa pannulla pari-kolme minuuttia kunnes ne ovat kauniin
värisiä ja lisää vesi, 1 tl viinietikkaa sekä kurpitsakuutiot ja hiukan sous
vide –pusseissa olevaa lientä. Anna kiehua niin että neste on lähes kokonaan
haihtunut ja omenakuutiot pehmenneet. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa
suolalla ja omenaviinietikalla.
Porkkana-lehtikaalisalaatti
ja omenavinaigrette
1 iso
violetti porkkana
pari violettia
lehtikaalin lehteä
muutama vihreä
lehtikaalin lehti
vinaigrette
1 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl makeaa
omenasosetta
hiukan suolaa
ja pippuria
Raasta porkkana karkeasti. Revi lehtikaalin lehdistä
keskiruoti pois ja leikkaa lehdet pienemmäksi silpuksi. Sekoita vinaigretten
ainekset keskenään ja lisää salaattiin. Sekoita hyvin ja anna maustua noin
tunnin ennen käyttöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti