Kun
perinteiset reseptit kyllästyttävät, lohikeiton voi valmistaa tomaattimehuun.
Tillikään ei ole kalakeitossa välttämätön mauste. Punainen lohikeitto ei
kuitenkaan ole liian tulinen tai erikoisen makuinen maistuakseen koko
perheelle.
Punainen
lohikeitto
2 rkl voita
1 sellerinvarsi
1 pieni purjo
1 pieni fenkoli
1 rkl tuoretta timjamia (vain lehdet)
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl suolaa
2 laakerinlehteä
10 pientä kiinteää perunaa
5 dl kasvislientä
7 dl tomaattimehua
1 dl kermaa
2 rkl crème fraichea
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
1 kg ruodotonta ja nahatonta lohta
silputtua lehtipersiljaa
Sulata voi isossa kattilassa ja kuullota siinä
pieniksi paloiksi leikatut sellerinvarsi, purjo sekä fenkoli. Lisää timjami,
fenkolinsiemenet, suola sekä laakerinlahdet ja hauduta matalalla lämmöllä
välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää sitten kuoritut ja peukalonpään
kokoisiksi paloitellut perunat sekä lihaliemi ja tomaattimehu ja keitä kunnes
perunat ovat kypsiä. Tähän menee noin 15 minuuttia riippuen vähän perunan
lajikkeesta.
Sillä välin kun keitto kiehuu, paloittele lohi parin
sentin paloiksi. Ota kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon kerma, crème
fraiche, mustapippuri sekä lohenpalat, peitä kattila kannella ja anna lohen
kypsyä muutaman minuutin ajan. Viimeistele keitto lautasella ripauksella
lehtipersiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti