Amerikkalaiset
ruokasivustot ovat tähän vuodenaikaan olleet täynnä kiitospäivän reseptejä.
Eräs mielenkiintoisimmista mihin törmäsin, oli Claire Ptakin (Violet bakery)
persimonivanukas. Persimonit ovat parhaimmillaan tähän vuodenaikaan, joten
voisihan tuollaista kokeilla. Kaikkia tähän vanukkaaseen tarvittavia aineksia
myydään tavallisessa ruokakaupassa ja reseptikin on sopivan yksinkertainen. Puolitin
ohjeen, jotta vanukas mahtuisi vähän pienempään irtopohjavuokaan. Lopputulos:
ei pöllömpää… itse asiassa oikein hyvää ja tosi helppo valmistaa. Vähän kuin jouluinen maustekakku, mutta paljon mehevämpi. Sopisi joulujälkiruoaksi.
Persimmon pudding
300 g persimonisosetta
50 g sokeria
90 g vehnäjauhoa
1/4 tl suolaa
1/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
ripaus neilikkaa
hiukan muskottipähkinää
50 g rouhittuja saksanpähkinöitä
2 munaa
0,5 dl maitoa
0,5 dl kermaa
1 rkl hunajaa
40 g sulatettua voita
(kermavaahtoa)
Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen ja vuoraa noin 17
cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kuori persimonit ja soseuta ne sauvasekoittimella mahdollisimman hienojakoiseksi soseeksi.
Yhdistä kaikki kuivat ainekset keskenään ja sekoita
hyvin. Lisää kaikki loput ainekset, vatkaa hyvin ja anna seoksen sakeutua 10-15
minuutin ajan. Kaada vanukasmassa vuokaan ja kypsennä 60-70 minuutin ajan.
Kypsän vanukkaan tulisi olla hiukan hyllyvä, mutta kuitenkin asettunut sekä
reunoiltaan jo hiukan kutistunut ja irronnut vuoan reunoista. Jäähdytä vanukas
ja tarjoile kermavaahdon ja persimoniviipaleiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti