maanantai 23. marraskuuta 2015

Kalacurry eli suomalaisittain Fiskari




Kun kalasta piti taas keksiä jotain uudenlaista ruokaa, mieleeni tuli kaukoidän kalacurry. Siellä suunnalla joka maassa ja joka maan maakunnassa, jopa joka kylässä, on omat reseptinsä ja perinteiset mausteensa. Tämä resepti on yhdistelty monesta eri ohjeesta, joten siitä ei kannata yrittää hakea mitään erityistä etnistä alkuperää. Vii-Voanista löysin oikeita currynlehtiä ja Lidlin kylmäaltaasta ”Isokari” - turskan ruodottomia selkäfileitä. Tähän sopii myös ihan tavallinen pakasteseiti. Kalacurry tarjoillaan basmatiriisin kanssa.



Kalacurry "Fiskari"
(3-4 annosta)

400 g vaaleaa ruodotonta kalaa (käytin turskaa Lidl Isokari )
suolaa
kurkumaa
1 sipuli erittäin pieninä kuutioina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
puolikas pieni kanelitanko
1 sitruunaruoho muutaman sentin paloina, kevyesti murskattuna
2 punaista chiliä ohuina viipaleina
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
6-8 currynlehteä (ei ihan välttämättömiä)
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl tamarinditahnaa (Spice up)
3 rkl ruokaöljyä
1 limetin mehu
4 dl kookosmaitoa
3 rkl kalakastiketta (Spice up)
ripaus suolaa
kourallinen tuoretta korianteria

Leikkaa kala noin 3x3 cm paloiksi ja mausta palat suolalla sekä kurkumalla.

Laita kasarin pohjalle sipuli, valkosipuli, kanelitanko, sitruunaruoho, chili, inkivääri, currynlehdet, tomaattipyree sekä tamarinditahna. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja lisää öljy. Hämmentele seosta noin 10 minuuttia matalahkolla lämmöllä jotta kaikki ainekset ovat pehmenneet ja kypsyneet. Lisää limettimehu, kookosmaito, kalakastike sekä ripaus suolaa ja keitä seosta viitisen minuuttia. Lisää sitten maustetut kalanpalat ja anna niiden kypsyä kuumassa liemessä muutaman minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää suolaa jos on tarpeen. Viimeistele ”Fiskari” tuoreella korianterilla ja tarjoile basmatiriisin kanssa.


Ei kommentteja: