Kun kalasta piti taas keksiä jotain uudenlaista ruokaa, mieleeni tuli kaukoidän kalacurry. Siellä suunnalla joka maassa ja joka maan maakunnassa, jopa joka kylässä, on omat reseptinsä ja perinteiset mausteensa. Tämä resepti on yhdistelty monesta eri ohjeesta, joten siitä ei kannata yrittää hakea mitään erityistä etnistä alkuperää. Vii-Voanista löysin oikeita currynlehtiä ja Lidlin kylmäaltaasta ”Isokari” - turskan ruodottomia selkäfileitä. Tähän sopii myös ihan tavallinen pakasteseiti. Kalacurry tarjoillaan basmatiriisin kanssa.
Kalacurry "Fiskari"
(3-4 annosta)
400 g vaaleaa ruodotonta kalaa (käytin turskaa Lidl Isokari )
suolaa
kurkumaa
1 sipuli erittäin pieninä kuutioina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
puolikas pieni kanelitanko
1 sitruunaruoho muutaman sentin paloina, kevyesti
murskattuna
2 punaista chiliä ohuina viipaleina
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
6-8 currynlehteä (ei ihan välttämättömiä)
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl tamarinditahnaa (Spice up)
3 rkl ruokaöljyä
1 limetin mehu
4 dl kookosmaitoa
3 rkl kalakastiketta (Spice up)
ripaus suolaa
kourallinen tuoretta korianteria
Leikkaa kala noin 3x3 cm paloiksi ja mausta palat
suolalla sekä kurkumalla.
Laita kasarin pohjalle sipuli, valkosipuli,
kanelitanko, sitruunaruoho, chili, inkivääri, currynlehdet, tomaattipyree sekä
tamarinditahna. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja lisää öljy. Hämmentele seosta
noin 10 minuuttia matalahkolla lämmöllä jotta kaikki ainekset ovat pehmenneet
ja kypsyneet. Lisää limettimehu, kookosmaito, kalakastike sekä ripaus suolaa ja
keitä seosta viitisen minuuttia. Lisää sitten maustetut kalanpalat ja anna
niiden kypsyä kuumassa liemessä muutaman minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää
suolaa jos on tarpeen. Viimeistele ”Fiskari” tuoreella korianterilla ja
tarjoile basmatiriisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti