Pehmeä,
kylmänä tarjoiltava ricottavanukas on kuin luotu viikonloppuaterian
alkupalaksi. Tärkein ainesosa, ricotta, tulee kuitenkin valita huolella. Tämä
ruoka ei onnistu kuivasta, kuutioksi puristetusta juustomassasta, jollaisia
myös on kaupan. Ricottan tulee olla mahdollisimman pehmeää ja kosteaa.
Ricottavanukas
1
dl parmesaaniraastetta
2
rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
2
rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1
rkl hienonnettua tuoretta korianteria
1
rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
puolikkaan
sitruunan raastettu kuori
hiukan
chilijauhetta
ripaus
suolaa
1
kananmuna (koko L) keltuainen ja valkuainen erikseen
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl oliiviöljyä
0,5
dl kuohukermaa
200
g mahdollisimman pehmeää ricottaa
valmiin vanukkaan päälle
hiukan
hienonnettuja yrttejä
raastettua
sitruunankuorta
hippunen
chilijauhetta
Sekoita
ensin keskenään parmesaaniraaste sekä hienonnetut yrtit. Lisää sitruunankuori,
chilijauhe (määrä maun mukaan) sekä suola ja sekoita huolella. Vatkaa keskenään
kananmunankeltuainen, öljy sekä kuohukerma ja lisää seos maustetun parmesaanin joukkoon. Vatkaa
sitten seokseen tuore, pehmeä ricotta ja lopuksi kääntele joukkoon vaahdoksi vatkattu valkuainen.
Voitele
2-3 annosvuokaa ruokaöljyllä ja tasaa vanukas vuokiin. Kypsennä uunissa 180
asteessa vesihauteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä annokset ennen tarjoilua.
2 kommenttia:
Onpa ihana ohje! Epähuomiossa ostin viikonloppuna sitä kuutio-ricottaa, ja oli todellakin ihan eri tuote kuin normaalisti: kuiva, kova klöntti, jota ei meinannut saada edes hajalle.
Ken sellaisen ricottatiiliskiven on kerran ostanut, ei takuuvarmasti erehdy ostamaan toista kertaa...
Lähetä kommentti