Näillä
keleillä ei kauheasti huvita huhkia lieden ääressä, joten aina on tarvetta
sellaisille resepteille joissa ruoka valmistuu lähes itsestään ja tiskin
määräkin jää huomattavan vähäiseksi. Ateria saisi olla ihan oikeaa ruokaa,
vaikka periaatteessa kyllähän sitä eläisi pelkällä salaatilla, voileivillä ja
hedelmilläkin, mutta… Yksi hellepäivän ”one-pot-wonder” (tai ainakin melkein)
on suolainen pannukakku. Esityöt minimaaliset ja kun sipulit on kuullotettu,
pannari valmistuu uunissa reilussa puolessa tunnissa lähes vahtimatta. Tiskattavaa:
mittamuki, pari sekoituskulhoa, vispilä, raastin, valurautapannu, leikkuulauta
ja veitsi. Niin, ja sitten lautaset sekä ruokailuvälineet. Ei paha…
Sipulipannukakkua ja katkarapu-avokadosalaattia, silvuplee. Jos jollain lukijalla veneessään on käytettävissä uuni, tämä sopii tekotapansa ja helppoutensa vuoksi erityisen hyvin myös venemuonaksi. Ohje on neljälle. Kannattaa kokeilla.
Sipulipannukakkua ja katkarapu-avokadosalaattia, silvuplee. Jos jollain lukijalla veneessään on käytettävissä uuni, tämä sopii tekotapansa ja helppoutensa vuoksi erityisen hyvin myös venemuonaksi. Ohje on neljälle. Kannattaa kokeilla.
Sipulipannukakku
2
dl vehnäjauhoa
2
munaa
4
dl maitoa
1/4
tl suolaa
0,5
dl tuoretta tilliä
2
rkl tuoretta korianteria
ripaus
cayennepippuria
muutama
rouhaisu mustapippuria myllystä
1
dl vanhaa goudaa hienona raasteena
2
uuden sadon punasipulia varsineen (tai 1 punasipuli ja 2 kevätsipulia)
pari
nokaretta voita
Valmista
ensin pannukakkutaikina. Vatkaa kulhossa keskenään munat, maito sekä vehnäjauho
ja lisää suola sekä hienoksi leikatut tilli, korianteri ja ohuiksi viipaleiksi leikatut
sipulinvarret. Mausta mustapippurilla sekä varovasti cayennepippurilla. Sekoita
taikinaan lopuksi juustoraaste ja anna taikinan tekeytyä noin tunnin ajan.
Laita
uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa punasipuli pienehköiksi kuutioiksi ja
kuullota ne paistinpannulla voissa pehmeiksi. Kaada ja sekoita sipulit
pannukakkutaikinan joukkoon ja pyyhi paistinpannun reuna puhtaaksi talouspaperilla.
Lisää paistinpannulle nokare voita ja laita pannu kuumaan uuniin. Kun voi on
sulanut ja ruskistunut, ota pannu uunista ja pyöräytä sen verran että voi
peittää pannun koko pohjan. Kaada pannukakkutaikina pannulle kuuman voin päälle
ja laita pannu uuniin. Kypsennä sipulipannukakkua ensin 30 minuuttia, sitten
suojaa pannukakun pinta alumiinifoliolla ja paista vielä 10-15 minuuttia kunnes
pannukakku on kypsä myös keskeltä. Ota pannu uunista ja anna pannukakun jäähtyä
hetken aikaa ennen tarjoilua.
Katkarapu-avokadosalaatti
200
g katkarapuja suolaliemessä
4 keitettyä munaa
1
ready-to-eat –avokado
hiukan sitruunamehua avokadopaloille
hiukan sitruunamehua avokadopaloille
friseesalaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 kurkku
puolikas
punasipulia
kastike
1,5
dl maustamatonta jogurttia
0,5
dl tuoretta tilliä
ripaus
cayennepippuria
hiukan
hunajaa
suolaa
mustapippuria
Sekoita
kastike maustumaan, valuta katkaravut ja pilko muut salaattiainekset suupalan kokoisiksi sekä purista avokadopalojen päälle hiukan sitruunamehua. Sekoita
salaattiainekset keskenään, annostele lautasille ja lisää kastike.
2 kommenttia:
Sipulipannukakku kuulostaa ihanalta kesälounaalta. Kasvimaalta tulee nyt niin runsaasti sipulia ja yrttejä, että taidanpa kokeilla vaikka vielä tänään!
Sipulipannari on melkein kuin piirakka, kun nuo sipulit ja yrtit nousevat paistettaessa taikinan pinnalle. Ja jos jotain jää, tämä on tosi hyvää ja mehevää seuraavanakin päivänä ;)
Lähetä kommentti