Halliin
oli tullut kotimaisia kantarelleja, kauniin keltaisia, ehjiä, todella tuoreen
näköisiä, hiekattomia, mitä muuta kehumista niistä vielä keksisi. Siitä syntyi
iltapalaresepti: leipää, sieniä, sipulia ja pekonia mozzarellapeiton alla.
Lämpimät kantarelli-pekonileivät
neljälle
1
paketti pekonia
1
l kantarelleja
1
uusi sipuli
nokare
voita
yhden
uuden sipulin varsi
4
viipaletta vaaleahkoa leipää
toinen
nokare voita
suolaa
ja mustapippuria rouheena
2
isoa palloa mozzarellaa
Paista
pekonit ensin pannulla rapeiksi ja laita ne talouspaperin päälle kuivumaan. Heitä
kantarellit paistinpannulle ja kuumenna sekoitellen kunnes sienistä on
haihtunut ylimääräinen kosteus. Laita kantarellit odottamaan. Sulata
paistinpannulla voi ja kuullota siinä pieniksi kuutioksi leikattu sipuli. Lisää
joukkoon ohuiksi viipaleiksi leikattu sipulinvarsi, sekoita mutta älä enää
kuumenna. Ota erikseen leipien koristelua varten kaksi pekonisiivua sekä
muutamia kauniita kantarelleja. Leikkaa loput kantarellit hiukan pienemmiksi,
mutta ei ihan silpuksi. Murenna loput pekonit kynnenkokoisiksi paloiksi.
Sulata
paistinpannulla voita ja paahda siinä leipäviipaleet molemmin puolin. Laita
leipäviipaleet uuninkestävään vuokaan, tasaa leipien päälle sipulit, sienet
sekä pekonit ja rouhaise niille vielä hiukan suolaa sekä mustapippuria. Revi
mozzarellapallot leipien päälle ja gratinoi uunissa 220 asteessa noin 10
minuuttia tai kunnes juusto alkaa sulaa ja ruskistua. Murra kahdesta
pekonisiivusta neljä palaa pekonia ja asettele nämä leipien päälle. Viimeistele
kokonaisilla kantarelleilla ja sipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti