M
halusi kanakeittoa. On oikeastaan ihan hyvä, että aikoinaan alettiin kirjoittaa
ruokablogia. Muuten tätä tämänpäiväistäkään reseptiä ei ehkä oltaisi huomattu
tallentaa. Sitten joskus vaan mietittäisiin ”mitä ihmettä me silloin mahdettiinkaan
laittaa siihen hyvään kanasoppaan…” Moni onnistunut ateria on vuosien varrella
jäänyt kirjaamatta muistiin. Mutta ei enää. Pienen jääkaappi-inventaarion
ansiosta tästä tuli todella erilainen, ruokaisa ja maukas kanakeitto. Ja tämähän valmistettiin nimenomaan broilerin koivista. Rintalihoista ei olisi tullut läheskään näin hyvää.
Vihreä kanakeitto
2
kypsää broilerinkoipea
12
dl kanalientä
1
rkl voita
1
dl riisiä
1
sellerinvarsi millinohuina viipaleina
100
g karkeasti raastettua juuriselleriä
100
g karkeasti raastettua palsternakkaa
3
kevätsipulia ohuina viipaleina
2
lehtikaalin lehteä
10
kuivattua salvianlehteä
2
rkl limettimehua
suolaa
mustapippuria
kourallinen
tuoreita basilikanlehtiä
Perkaa
broilerinkoivista lihat ja leikkaa ne sormenpäänkokoisiksi paloiksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä
riisit. Lisää viipaloitu varsiselleri ja kääntele sitäkin hetken aikaa kattilan
pohjalla riisien joukossa. Lisää 4 dl kanalientä ja keitä noin 5 minuuttia.
Lisää selleri- ja palsternakkaraaste, kevätsipuli sekä toiset 4 dl kanalientä
ja keitä soppaa taas viitisen minuuttia. Poista lehtikaalin lehdistä keskiruoti
ja leikkaa lehdet pieneksi silpuksi. Hienonna salvianlehdet pieniksi muruiksi.
Lisää keittoon broilerinpalat, lehtikaalit, salvia, limettimehu sekä loput
kanaliemestä ja keitä vielä 10-15 minuuttia. Mausta lopuksi mustapippurilla (ja
suolalla jos on tarvis) ja lisää runsaasti basilikaa pienenä silppuna juuri
ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti