Jääkaapin
siivouksesta syntyi cross-kitcheniä eli italialais-meksikolaiset guacamole
bruschettat. Siivottaessa löytyi puolikas avokado, jonka ”viimeinen käyttöpäivä” lienee huomenna,
hiukan yli puolikas rasiallinen pisaratomaatteja, aavistuksen väsähtänyt
limetti, ruukkubasilikan jämät ja puolikas eilinen patonki. Siinä siis aivan
loistoainekset alkuruokaan tai, jos tulisi vieraita, oikein hyvin vaikka tervetuliaisdrinkin
kaveriksi. Tästä määrästä tuli kahdeksan pientä bruschettaa.
Guacamole bruschetta
puolikas pieni keltasipuli
puolikas syöntikypsä avokado
150 g pisaratomaatteja
1 rkl limettimehua
1 tl oliiviöljyä
1 tl valkoista balsamicoa
suolaa
sokeria
mustapippuria
pieni kourallinen
basilikanlehtiä
patonkia
1
iso valkosipulinkynsi
hiukan
oliiviöljyä
Sekoita
ensin leipien päällinen. Kuori avokado ja leikkaa se
pieniksi kuutioiksi. Valuta limettimehu kuutioiden päälle. Leikkaa sipuli
ihan pieniksi kuutioiksi, leikkaa tomaatit pienemmiksi paloiksi ja sekoita
kaikki ainekset keskenään. Mausta oliiviöljyllä ja valkoisella balsamicolla
sekä maun mukaan suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Leikkaa lopuksi kasvisten
joukkoon kourallinen basilikanlehtiä. Jätä seos jääkaappiin maustumaan ja odottelemaan
leipien valmistumista.
Leikkaa
patonki viistoon noin sentin paksuisiksi viipaleiksi (8-10 kpl). Lämmitä uuni 230 asteeseen
ja paahda leivät rapeiksi uunipellin päällä. Paahtaminen kestää viitisen
minuuttia, tarkkaile paahtumista. Sivele paahdettujen leipäviipaleiden päälle
hiukan oliiviöljyä. Leikkaa isosta valkosipulinkynnestä kärki poikki ja hankaa
leikkauspinnalla hiukan lisämakua leipiin. Lopuksi lusikoi avokado-tomaattiseosta
leipien päälle ja nauti heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti