sunnuntai 4. elokuuta 2013

Lähikaupan piirakka


 
Kun ei oikein ehdi kauemmas ruokaostoksille ja ruokaa pitäisi kuitenkin laittaa, mennään tietenkin lähikaupasta ostamaan jotakin. Onneksemme kotikulmillamme on hyvä ja palveleva lähikauppa, K-market Pietari (huom! ei ole maksettu mainos), jossa on pienestä koostaan huolimatta todella hyvä valikoima. Kiitos siitä osaavalle kauppiaalle Pikku-Mikolle, joka myös kuuntelee asiakkaidensa toiveita ja mahdollisuuksiensa mukaan myös toteuttaa niitä. Kauppa huomioi sesongit, kuten nyt kanttarellit tai viime syksynä ravut, ja tarjoaa jopa pientuottajien laatutuotteita huolimatta hyvin rajallisesta hyllymetritilasta.

Lähikauppias on ymmärtänyt brändäyksen merkityksen, Tämä on kankainen ostoskassi. Viime syksynä ensimmäisten lumisateiden jälkeen lähiseudun autoilijat löysivät tuulilasinpyyhkijän päältä Pikku-Mikon kuvalla varustetun jääskraban :)

Kävelin kauppaan ja koriin päätyi kotimaista karitsan jauhelihaa, tuoreita kanttarelleja (joo joo, tiedetään että siinä on vain yksi t, mut ku...) ja suomalaista tuoretta pinaattia, piirakkataikina sekä tuorejuustoa. Tuloksena niistä syntyi maukas karitsanjauheliha-kanttarellipiirakka.


Karitsanjauheliha-kanttarellipiirakka

1 pkt              piirakkataikinaa (400 g)
400g              karitsan jauhelihaa
200g              tuoretta pinaattia
1 rasia            kanttarelleja (n 200 g)
1 pss              pakasteherneitä
2 kpl              kesäsipulia varsineen
100g              kreikkalainen valkosipuli –tuorejuusto
100g              mustapippuri-tilli tuorejusto
2 kpl              kananmunia
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä

Pese ja laita tuore pinaatti siivilään. Laita kattilan pohjalle vähän vettä, aseta siivilä kattilan päälle siten, että se ei ota kiinni veteen. Peitä kattilan kannella ja anna kiehua kunnes pinaatti on höyryttynyt. Näin pinaatti ei kostu niin, että se vetistäisi täytteen. Pilko sipuli ja leikkaa varret renkaiksi. Ruskista pannulla jauheliha ja lisää pilkottu sipuli ja kuullota myös se. Mausta suolalla ja lisää vähän mustapippuria. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja lisää lopuksi sipulin varret ja pakasteherneet. Anna jäähtyä ennen kuin sekoitat joukkoon vatkatut munat.

Sulata piirakkataikina ohjeen mukaan. Kauli toinen levy piirakkavuoan kokoiseksi ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Lisää täyte vuokaan ja painele toinen levy kanneksi. Poista ylimääräinen taikina reunoilta. Pistele haarukalla myös kansi, sivele munalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 min kunnes pinta näyttää hyvältä. Tarjoile raikkaan jäävuorisalaatin kera.


2 kommenttia:

JenniKaroliina kirjoitti...

Hmm, nam :) Todella herkullisen kuuloinen ohje!

Tuplaespresso kirjoitti...

Karitsanjauhelihasta ja kant(t)arelleista ei voi tulla muuta kuin hyvää :) Ja piirakka on aina hyvä vaihtoehto kun ei keksi mitä laittaisi ruoaksi.