torstai 8. elokuuta 2013

Lisää lisukkeita: punajuuri-vuohenjuustoterriiniPunajuuri-vuohenjuustoterriinin alkuperäinen idea ja ohje on täältä. Valitettavasti tähän aikaan vuodesta kaupoissa ei ole kuin punajuuria, joten niihin oli tyytyminen eikä lopputulos ole yhtä häikäisevän kaunis kuin esikuvassaan, johon oli käytetty lisäksi keltajuuria ja mitä muun värisiä näitä mahtaa ollakaan..


Punajuuri-vuohenjuustoterriini

2 nippua punajuuria (10 kpl)
300 g pehmeää vuohenjuustoa
oliiviöljyä
piparjuuriraastetta
suolaa
mustapippuria

leipävuoka
tuorekelmua
erittäin terävä veitsi

Keitä punajuuret kypsiksi miedosti suolalla maustetussa vedessä (n 30 min). Kuori punajuuret ja anna niiden jäähtyä, minkä jälkeen leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.


Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla ja ala rakentaa terriiniä, Ensin mahdollisimman tasainen kerros punajuuriviipaleita, joiden päälle muutama tippa oliiviöljyä, varovasti suolaa ja pippuria sekä muutama murunen piparjuuriraastetta. Tämän kaiken päälle ohut kerros pehmeää vuohenjuustoa ja sitten taas punajuuriviipaleita, mausteet jne. Jatka kunnes kaikki punajuuret ja vuohenjuusto on käytetty. Päällimmäisen kerroksen tulee olla punajuurta.

(Yritä pitää vuohenjuustokerrokset mahdollisimman ohuina, ettei sen maku dominoi liikaa. Tässä terriinissä niin punajuuriviipaleet kuin vuohenjuustokerroksetkin ovat vähän liian paksuja. Vähemmän "rustiikkinen" olemus olisi toiminut paremmin.)


Käännä tuorekelmun reunat terriinin päälle, laita jotain painoksi jotta kerrokset painuvat tasaiseen ja siirrä vuoka jääkaappiin asettumaan useiden tuntien ajaksi, mieluiten yli yön. Tarjoiltaessa leikkaa terriinistä terävällä veitsellä reilun sentin paksuisia viipaleita.


10 kommenttia:

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Hieno ja huikean värinen!

Tuplaespresso kirjoitti...

Eikös vain :) Mutta se originaalikuva! Täytyy kokeilla alkuperäisellä reseptillä uudelleen syksymmällä kun kaupoissa on taas saatavilla keltajuuria ja raitajuuria.

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Voisin ottaa pari slaissia.

Tuplaespresso kirjoitti...

Helppo tehdä :) Huomattavasti helpompi kuin "pesulakirjan" jälkiruoka :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Voih, tätä on ihan pakko tehdä. Ja minulta löytyy maasta niitä punajuuria, keltajuuria ja raitajuuria, eli on ainakin teoriassa mahdollista saada sellainen kolmen värin terriini (kunhan vaan pipertämättömyyteni ei tule esteeksi).

Tuplaespresso kirjoitti...

Ai... nyt mä olen ihan kade sun kasvimaallesi :) Raitajuuriakin... ja täällä Stadissa ei ole missään muuta kuin punajuuria...

Unknown kirjoitti...

Onpa kaunis ulkonäkö! Tätä pitää kyllä yrittää rioauksella omaa twistiä :) punajuuri kun on yksi suosikeistani,nam ja vielä vuohenjuuston kera!

Tuplaespresso kirjoitti...

Eikös vain olekin :) Tuo kuvassa oleva pehmeä vuohenjuusto oli ok, mutta ei ihan "se 110%" nappivalinta. Jos löydät vielä paremman juustomerkin, niin vihjaisepa, kiitos :)

Jaska Jokunen kirjoitti...

Todella kaunista. Tätäkin täytyy kokeilla.

Tuplaespresso kirjoitti...

On kaunista, mutta olen miettinyt pitäisikö vuohenjuuston dominoivaa makua taittaa jollain muulla, vaikka parmesaanilla ja creme fraichella, tai jollain. Täytyy kokeilla jotain erilaista versiota :)