sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kymmenes ravintolapäivä 18.8.2013


Sää suosi kymmenettä ravintolapäivää ainakin Helsingissä. Tällä kertaa M ei ehtinyt lähteä kanssani nauttimaan tästä kaupunkikulttuurin helmestä, joten nappasin sisareni mukaan ja keskityimme pääasiassa Kaukoidän makuihin Espan puistossa.


Kaupungilla oli tuhansia ihmisiä nauttimassa tämän ruokafestarin monipuolisesta tarjonnasta. Ainakin, jos jotain on pääteltävissä pelkästään Esplanadin alueesta, jossa hädin tuskin pääsi liikkumaan eteenpäin. Aloitimme ruokamatkan Afrikan mauilla, friteeratuilla keittobanaaneilla.


Thairuoka oli ehkä parhaiten edustettuna tällä alueella, mutta myös vietnamilainen, taiwanilainen, kiinalainen ja indonesialainen street food otti itselleen näkyvyyttä. Annokset oli hinnoiteltu maltillisesti ja niitä oli mahdollista ostaa myös pieniä maistiaisia. Näissä katukeittiöissä oli varauduttu hyvin myös take-away –asiakkaisiin ja minäkin vein mukanani kotiin tuliaisiksi rasiallisen teriyakikanavartaita sekä kevätrullia.

 
Ravintolapäivänä on aina ollut joitain ruokakojuja, joiden tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Espalla sai kannattaa ainakin Espanjan rescuekoiria ja uutta lastensairaalaa.

Espanjan rescuekoirien hyväksi
Tuotto uudelle lastensairaalalle
Ruokafestaria yli sukupolvien.
Koirillekin pääsy sallittu.

Thaimakkaroissa oli sen verran potkua, että vatsa täynnä ja kieli mausteista kihelmöiden suuntasimme lopulta nauttimaan hyvää juomaa One Tiny Champagne Bariin.

 
Tässä grillissä on asennetta :-)
Oli onni, että aloitimme Espalta. Ruttopuistossa oli paikoin jopa kymmenien metrien jonot, jolloin varmaankin olisi tullut kiusaus syödä vain yksi isompi ruoka-annos, ettei tarvitse jonottaa ikuisuutta taas seuraavalle ruokateltalle. Onneksi jälkiruokakojulla ei ollut ruuhkaa ja otimme vielä annokset tuoretta ananasta mascarponevaahdon ja pistaasipähkinärouheen kera.


Toivottavasti kaikki tämän päivän ravintoloitsijat saivat tekemänsä herkut kaupaksi viimeistä murua myöten. Toisaalta – ei kai ravintolapäivän tarkoituksena ole koskaan ollutkaan rahan tienaaminen, vaan yhdessä harrastaminen. Jos jokin ruokaidea ei tänään ollut suurmenestys, ensi kerraksi voi miettiä jotain muuta. 

katso myös / see also: Ravintolapäivä - Restaurant day 12.5.2013


6 kommenttia:

kati kirjoitti...

ihania kuvia ja tunnelmia!!! Espan meininki oli tosiaan jo aika hämmästyttävää, varsinaisen festarin ainekset.

Anonyymi kirjoitti...

esse gato da churrasqueira tad muito

aleksi kirjoitti...

Espan menoa ihmettelin ittekin.. ei kai ihan tollasta ole enne ollut Ravintolapäivänä

Heli kirjoitti...

mukavan olonen ruokamatka!

saanko käyttää muutamia kuvia ravintolapäivän esittelyyn meiän toimiston ilmotustaululla? oon vuoden sloveniassa vapaaehtosena, pitää välillä kirjotella mitä suomen päässä tapahtuu. :-)

Tiiä vaikka saisin täällä päässä ihmisiä innostumaan seuraavaan ravintolapäivään!

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Heli
Käytä vaan kuvia. Toivoisin, että johonkin saisit kuitenkin näkymään, mistä olet näitä kuvia lainannut :)

@ Kati @ Aleksi @ anonyymi
Kun on yhdeksän kertaa harjoiteltu, kymmenennellä kerralla alkaa sujua. Varsinkin, kun sää oli mitä parhain. Tällä kertaa ilmassa alkoi todellakin olla jo suuren urh... eikun siis kansainvälisen karnevaalin tuntua :) Lisää tällaista!

Taitsi kirjoitti...

TAAS multa jäi ravintolapäivä väliin!??! Mutta tämähän oli kyllä vallan miellyttävä makumatka näinkin, että kiitos vaan kovasti!