lauantai 17. elokuuta 2013

Broileri-katkarapusalaatti



Välillä pitää ottaa vähän kevyemmin ja rakentaa lautaselle raikas salaatti. Tässä reseptissä ei tarvitse kuin vähän pilkkoa ja sekoitella kypsiä aineksia, tehdä niistä annos ja syödä. Annoskoko on sopiva lounassalaatiksi, mutta ei ole liian suuri alkuruoaksikaan.



Broileri-katkarapusalaatti
(kahdelle)

salaatti
2 kypsää broilerinkoipea
1 avokado
puolikas mango
10 jättikatkaravunpyrstöä
0,5 dl vesikastanjoita
jäävuorisalaattia
punamangoldin lehtiä
parin sipulin varret ohuina viipaleina tai pari kevätsipulia
2 rkl silputtua ruohosipulia
seesaminsiemeniä

salaatinkastike
0,5 dl maustamatonta jugurttia
2 rkl sweetchilikastiketta
1 tl raastettua inkivääriä
2 tl limettimehua
1 tl seesamiöljyä
1 tl dijonsinappia
1 tl soijakastiketta

Valmista ensin salaatinkastike. Sekoita ainekset hyvin ja anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa kun asettelet salaattiainekset lautasille.

Laita lautasille salaatin pohjaksi ensin jäävuorisalaattia ja tasaa sen päälle kaikki muut ainekset haluamaasi järjestykseen. Kaada lopuksi annosten päälle kastiketta ja ripottele sipulit sekä ruohosipulit ja seesaminsiemenet.


Ei kommentteja: