perjantai 2. elokuuta 2013

Broileripastaa "Cordon bleu"Kaupasta tuntuu olevan aina tosi vaikeaa löytää sellaisia broilerin rintafileitä, jotka ovat siis broilerin rintafileitä. En halua marinoituja. En halua ohutleikkeitä. En halua rintafileepihvejä. En halua mausteita tai lisäaineita. Pelkkää rintafileetä au naturel, kiitos. Vielä vaikeammaksi menisi jos pitäisi olla nahallisia sellaisia. Minusta on mukavaa, eikä edes aikaa vievää, viipaloida lihat sopivan kokoisiksi ja muotoisiksi palasiksi ihan itse sen sijaan, että ostaisin valmiita suikaleita. Valmistajat väittävät, että sitä tehdään mitä asiakkaat haluavat. Asiakasparoilla ei vaan useinkaan ole valinnan mahdollisuutta mikäli aikoo broiskua syödä. Sitten kauppiaat tutkivat tilastojaan ja toteavat että kas, marinoitu broileri teki taas kauppansa ja tilaavat sitä samaa mössöä lisää. Amen.


Broileripastaa Cordon Bleu –hengessä

3-4 kpl           broilerin rintafileitä (n.500 g)
tilkkanen       oliiviöljyä
80 g               ilmakuivattua Serranon kinkkua
80 g               hyvää gruyere-juustoa
2 dl                kermaa
pari                salvianoksaa
                      mustapippuria myllystä

No niin, tällä kertaa viipaloidaan fileet sopiviksi viipa- tai suikaleiksi ja ruskistetaan ne pannulla öljyssä sen sijaan, että tehtäisiin perinteiset täytetyt rintafileet.

Kaada öljy pannulle ja kun se alkaa olla paistokuumaa, friteeraa ensin salvian lehdet öljyssä pitämällä oksasta kiinni ja liottamalla lehtiä öljyssä. Näin öljy saa hitusen salvian makua. Siirrä salvianoksat sivuun odottelemaan. Ruskista broiskun palat parissa erässä ettei pannu jäähdy liikaa ja saat kauniin värin paloihin. Paloittele ilmakuivattu kinkku ja käytä palat pannulla viimeisen paistoerän kanssa. Laita kaikki broilerinpalat takaisin pannulle, rouhi niille mustapippuria, lisää joukkoon friteeratut salvian lehdet silputtuina ja lorauta kerma joukkoon. Kun kerma kiehuu, lisää raastettu gruyere joukkoon ja sekoittele kunnes juusto on sulanut. Käyttämäni gruyere on sitä hyvää, jota aina ostan Hietalahden kauppahallista Tuula Paalasen juustomyymälästä. Valmistajaa en tiedä, mutta maku on siinä kohdallaan. Kinkku ja juusto antavat riittävästi suolaa eikä lisäsuolaa tarvittane. Maista ainakin ensin.

Cottura 10 minuti
Annetaan lopuksi tipulle siivet ja tarjoillaan se farfalle –pastan kanssa. Silvuplee Cordon Blöö.


2 kommenttia:

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Joo, niinhän se on.Marinadeja riittää joka lähtöön, mutta maustamattomia raaka-aineita ei sitten niinkään.. Pasta näyttää herkulta!

Tuplaespresso kirjoitti...

Joko kommunikaatio asiakkaalta kauppiaalle ja sitä kautta ruokateollisuudelle pätkii pahasti, tai sitten... Iski aika kammottava ajatus: Ehkä suomalaiset oikeasti haluaa syödä tuota marinadikuraa??? Jospa me marinoimattomien lihojen vaatijat ollaankin vain pieni marginaaliryhmä, jota ei kannata huomioida?