keskiviikko 7. elokuuta 2013

Jotain vihreää kalaruokien lisukkeeksi



Nyt kun herneitä on tullut syödyksi riittävän monta litraa ihan sellaisenaan, niistä malttaa valmistaa jo jotain oikeaa ruokaakin. Kalan kanssa sopii loistavasti vihreä hernevanukas. Ei väliä, tarjoileeko tämän savulohen kanssa vai silakkapihvien kaverina. Se sopii yhtä hyvin lisäkkeeksi niin haukimurekkeelle kuin ahvenpaistoksellekin. Hernevanukas toimii kalan kanssa aina, eikä tämä ole yhtään hassumpi liharuokienkaan lisukkeena.


Hernevanukas

1 sipuli
200 g herneitä
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl kuivaa sherryä
1 rkl silputtua tilliä
0,5 tl raastettua piparjuurta
2 dl kermaa
3 muna
suolaa, mustapippuria
herneenversoja

Pilko sipuli ja kuullota se oliiviöljyssä. Lisää herneet ja hauduta 3 minuuttia. Lisää pannulle sherry ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes neste on lähes haihtunut. Lisää tilkka kermaa, tilli sekä piparjuuri, sekoita ja soseuta sauvasekoittimella.


Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vispaa keltuaiset vaahdoksi, lisää loppu kerma ja vatkaa vielä hiukan. Lisää hernesose hyvin sekoittaen ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kesäherneet ovat tosi makeita, joten tarkista suolan riittävyys. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne massan joukkoon varovasti sekoittaen.


Kaada vanukasmassa öljyttyihin muffinivuokiin tai pieneen öljyttyyn leipävuokaan, laita vuoka vesihauteeseen ja kypsennä uunissa 180 asteessa foliolla peitettynä noin 20 - 30 minuuttia. Jäähdytä yli yön tai ainakin muutamia tunteja jääkaapissa ennen tarjoilua. Viimeistele annos herneenversoilla.



2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

onpa nätit pienet vanukkaat:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Eikö olekin :) Muffinvuoka on tosi monikäyttöinen paistoastia :)