perjantai 16. elokuuta 2013

Ihan tavallinen jauhelihakastike ilman mitään twistiä



Huomasimme, että tässä blogissa ei ole vielä tehty yhtään ainoaa tavallista jauhelihakastiketta. Sellaista, joka ei yritäkään olla jotain hienoa tai etnistä. Sellaista, jolla ei ole muuta esikuvaa kuin pyrkimys hyvään makuun. Ihan tavista perus jauhelihakastiketta. Oli siis korkea aika tehdä sellainen.


Jauhelihakastike

1 iso sipuli
1+3 rkl voita
400 g jauhelihaa
0,5 dl vehnäjauhoa
5 dl kiehuvaa vettä
1 lihaliemikuutio
0,5 dl kermaa
1 rkl ketsuppia
(suolaa, pippuria, raastettua parmesaania)

Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata 1 rkl voita paistinpannulla, kuullota siinä sipulikuutiot ja laita sipulit hetkeksi toiseen astiaan odottelemaan. Sulata paistinpannulla 3 rkl voita niin, että pannu on todella kuuma. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha muruina ja kypsennä se kauniin ruskeaksi. Lisää sipulit, sekoita ja lisää jauhot tasaisesti ripotellen. Kääntele seosta pannulla parin minuutin ajan kunnes jauhot ovat hiukan ruskistuneet  ja lisää hiukan kuumaa vettä. Sekoita tasaiseksi, lisää loput vedestä ja murustele lihaliemikuutio kastikkeen joukkoon. Sekoittele ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Lisää kerma ja ketsuppi ja anna kastikkeen vielä kerran kiehahtaa. Maista kastiketta. Lihaliemikuution pitäisi antaa kastikkeelle riittävästi makua, mutta jos tuntuu että mausteita ei vielä ole tarpeeksi, voit lisätä varovasti suolaa ja pippuria.

Tarjoile keitetyn spagetin (tai perunasoseen) kanssa ja ripottele annokselle lopuksi hiukan parmesaaniraastetta.


Ei kommentteja: