Talvi
on sitrushedelmien aikaa. C-vitamiinia on mukavampi nauttia maukkaista
hedelmistä kuin pillereinä purkista. Klementiini on mandariinin mukavampi
pikkuserkku, sillä siinä ei ole juuri lainkaan siemeniä. .Mousse on helppo
jälkiruoka, josta täyteläisempi versio tulee Philadelphiajuustosta, kevyempi käyttämällä Mascarponea ja vielä kevyempi
Ricottalla.
Klementiinimousse (4 annosta)
3 klementiiniä
3 rkl sokeria
2 munaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia, Mascarpone, Ricotta tms)
Pese yksi klementiini
huolella ja raasta siitä kuori. Halkaise klementiinit ja purista niistä mehu.
Moussea varten tarvitset 1,5 dl vastapuristettua klementiinimehua. Lisää hedelmämehuun
sokeri ja vatkaa kananmunat joukkoon. Keitä seosta vesihauteessa koko ajan
vatkaten kunnes se alkaa saostua. Ota kattila pois liedeltä ja lisää puolet
kuoriraasteesta sekä tuorejuusto. Vatkaa mousse tasaiseksi ja jaa neljään
kulhoon. Ripottele loput kuoriraasteesta annosten päälle. Tarjoile jääkaappikylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti