Kun
riisi, pasta ja peruna kyllästyttävät, lautaselle voi kasata liharuoan höysteeksi
pelkkiä kasviksia. Hiukan erilainen kasvislisuke syntyy munakoisosta,
kesäkurpitsasta ja paprikasta:
Timbale de Verduras Gratinadas.
Timbale de Verduras Gratinadas.
Gratinoitu
kasvistimbaali
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
2 eriväristä paprikaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
suolaa
valkopippuria ja mustapippuria
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
1 iso pallo mozzarella
bufalaa
Laita uuni lämpiämään
200 asteeseen. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pitkittäin noin puoli senttiä
paksuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille paperille ja ripottele
suolaa päälle. Anna suolan vaikuttaa 15-30 minuuttia, minkä jälkeen pyyhi
viipaleet kuiviksi talouspaperilla. Suola niin sanotusti ”itkettää” nämä kasvikset
eli kuivaa niistä liian nesteen.
Pilko paprikat isoiksi viipaleiksi. Kuori
sipuli ja leikkaa se halki. Pilko valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
Levitä kaikki kasvikset uunipellille leivinpaperille, pirskottele päälle
oliiviöljyä ja ripottele lopuksi vielä suolaa ja pippuria. Kypsennä uunissa
25-30 minuuttia ja uunista otettuna anna kasvisten hetken aikaa jäähtyä.
Lado kasvikset annospaloiksi
muotoon (metallinen neliömuotti olisi kovasti auttanut tässä!) kerros kerrokselta, viimeksi
sipulit ja valkosipulit. Päällimmäiseksi ripottele hienoksi leikattua basilikaa
ja muruiksi revitty mozzarella. Gratinoi uunissa kunnes mozzarella sulaa ja saa
hiukan väriä. Tämä kasvistimbaali sopii erityisen hyvin possunkyljysten kanssa
eikä annos kaipaa lisäksi mitään muuta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti