maanantai 4. helmikuuta 2013

Kalajuttuja


Mökissä on erinomainen kirjasto, dekkareita ja keittokirjoja. Mielenkiintoisimmaksi ruokakirjaksi on osoittautunut paikallisia kalalajeja ja kalaruokia kuvaava tietokirja, The Algarve Fish Book, a Culinary Guide to Southern Portugal. Kalojen lisäksi siinä on tietoa myös erilaisista paikallisista äyriäisistä ja simpukoista. Portugalilainen kalaruokahan on paljon muutakin kuin grillattuja sardiineja tai kuivattua turskaa (bacalao). Kirjassa ei ole ainoatakaan varsinaista reseptiä grammoineen, lämpötiloineen ja minuutteineen, mutta paljon asiaa ja vähän asian vierestäkin. Saksalaiskirjoittajien hauska kerronta tempaa lukijan mukaansa paikallisten syötävien merenelävien ihmeelliseen maailmaan. Tämä kirja on pakko löytää jostain ostettavaksi ihan omaksi. 


Mennään sitten ostoksille kalahalliin, kun ensin ollaan opeteltu tämän kirjan kalajutut. Siihen asti nautitaan meren antimista jossain Olhãon rantabulevardin lukuisista kalaravintoloista.



Ei kommentteja: