keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Banaani-katkarapucurry



Tämän reseptin kuva sattui silmään paikallisen ruokakaupan asiakaslehdestä. Kun pari päivää olin mielessäni makustellut reseptiä, oli ihan pakko hankkia ainekset ja ryhtyä kokkaamaan.  Vaikka en itse niin kovasti rakastakaan kookoksen makua eikä M intoile banaanista suolaisen ruoan joukossa, tämä oli kokonaisuutena todella onnistunut ateria. Jotenkin vaan kaikki reseptin maut ja mausteiden suhteet toimivat niin, ettei mikään vyörynyt yli, mikään ei pyydellyt anteeksi olemassaoloaan eikä mikään ollut liikaa. Tätä laitetaan ihan varmasti joskus toistekin :)


Banaani-katkarapucurry (ohje neljälle)

800 g isoja katkaravunpyrstöjä
5 cm pala tuoretta inkivääriä
1 pieni limetti
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2 isoa tomaattia
2 kypsää isoa banaania (n 400 g)
1 keskikokoinen keltasipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 mieto vihreä chili
2 dl kookosmaitoa
2 dl kookoskermaa
1 rkl curryjauhetta
250 g basmatiriisiä
suolaa
lehtipersiljaa

Kuori katkaravut ja laita ne kulhoon. Lisää raastettu inkivääri ja raastettu limetinkuori sekä limetin mehu, ohuiksi viipaleiksi leikatut valkosipulinkynnet sekä suola. Sekoita hyvin ja jätä katkaravut maustumaan.

Kuori tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja soseuta banaanit. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili ja poista siemenet. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna kasarissa oliiviöljy ja kuullota sipuli siinä. Lisää tomaattikuutiot, soseutettu banaani, 1 tl chiliviipaleita ja curry, sekoita hyvin ja keittele muutaman minuutin ajan. Lisää kookosmaito ja –kerma, sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut mausteliemineen, sekoita hyvin ja keitä vielä sen aikaa että ravut ovat lämmenneet.

Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan siten että sekä riisi että curry ovat valmiit samanaikaisesti. Valuta riisistä ylimääräinen vesi ja lisää maun mukaan vihreää chiliä sekä hienoksi leikattua lehtipersiljaa.


Ei kommentteja: