tiistai 5. helmikuuta 2013

Klementiinimousse


Viikon hedelmä 6/52: klementiini


Talvi on sitrushedelmien aikaa. C-vitamiinia on mukavampi nauttia maukkaista hedelmistä kuin pillereinä purkista. Klementiini on mandariinin mukavampi pikkuserkku, sillä siinä ei ole juuri lainkaan siemeniä. .Mousse on helppo jälkiruoka, josta täyteläisempi versio tulee Philadelphiajuustosta, kevyempi käyttämällä Mascarponea ja vielä kevyempi Ricottalla.



Klementiinimousse (4 annosta)

3 klementiiniä
3 rkl sokeria
2 munaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia, Mascarpone, Ricotta tms)

Pese yksi klementiini huolella ja raasta siitä kuori. Halkaise klementiinit ja purista niistä mehu. Moussea varten tarvitset 1,5 dl vastapuristettua klementiinimehua. Lisää hedelmämehuun sokeri ja vatkaa kananmunat joukkoon. Keitä seosta vesihauteessa koko ajan vatkaten kunnes se alkaa saostua. Ota kattila pois liedeltä ja lisää puolet kuoriraasteesta sekä tuorejuusto. Vatkaa mousse tasaiseksi ja jaa neljään kulhoon. Ripottele loput kuoriraasteesta annosten päälle. Tarjoile jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja: