lauantai 9. helmikuuta 2013

Sitruunakana


Ikuisuuskysymys: mitä sitä taas tekisi ruoaksi… ”Hella ja houkutus” blogista löytyi erinomainen kanaresepti, sitruunakana, jossa sitruuna antaa broiskunfileille todella herkullisen maun. Vaivatonta ja nopeaa.



Sitruunakana (4 annosta)

4 maustamatonta broilerin rintafileetä
1 tl suolaa
jauhettua mustapippuria
2 sitruunaa
tuoretta timjamia
1 rkl juoksevaa hunajaa
6 salottisipulia
2 laakerinlehteä
1 dl vihreitä oliiveja
2 dl kuivaa valkoviiniä

Mausta broilerinfileet suolalla ja pippurilla. Nosta ne uunivuokaan. Pese sitruunat huolellisesti. Leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne timjamin kanssa broilerinfileiden alle, väliin ja päälle. Lisää vuokaan myös hunaja.

Kuori ja halkaise salottisipulit. Lisää sipulit, laakerinlehdet ja oliivit uunivuokaan. Kaada päälle valkoviini. Kypsennä broileria 225-asteisen uunin keskitasolla 35-40 minuuttia tai kunnes fileet saavat kauniin värin.

Lisäkkeeksi keitimme basmatiriisiä (kanaliemessä).


Ei kommentteja: