keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Päärynä-homejuustoleivos ystävänpäivän aamupalalle



Päärynä ja homejuusto ovat kuin luodut toisilleen. Hunajan, rosmariinin ja voitaikinan kanssa niistä syntyy vastustamaton herkku vaikkapa ystävänpäivän aamiaiselle. Tämä käyttämäni valmisvoitaikina oli kaulittu niin ohueksi, ettei siitä paistunut kovin korkeaa ja lehtevää leivosta. Täytyy joskus kokeilla uudelleen suomalaisella voitaikinalla. Maku oli kuitenkin kohdallaan, vaikka leipomukset jäivätkin hiukan likilaskuisiksi.


Päärynä-homejuustoleivos

2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl tuoretta rosmariinia murusteltuna
4 kpl 10x10 cm voitaikinalevyä
1 muna
1 kypsä päärynä
sinihomejuustoa maun mukaan

Sekoita rosmariini hunajaan ja lämmitä hunaja (mikrossa) lähes kiehumispisteeseen. Leikkaa voitaikinalevyt sydämen muotoisiksi. Voitele taikina kevyesti vatkatulla kananmunalla. Kuori päärynä ja leikkaa se neljään osaan. Poista lohkoista siemenkota ja leikkaa lohkot edelleen kuudeksi viipaleeksi. Asettele päärynäviipaleet voitaikinalevyille. Murustele päärynän päälle sinihomejuusto ja valuta lopuksi leivoksen päälle rosmariinilla maustettua hunajaa. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes taikina on lehtevää ja kullanruskeaa.


Ei kommentteja: