tiistai 19. helmikuuta 2013

Gratinoitu kasvistimbaali ja possunkyljykset



Kun riisi, pasta ja peruna kyllästyttävät, lautaselle voi kasata liharuoan höysteeksi pelkkiä kasviksia. Hiukan erilainen kasvislisuke syntyy munakoisosta, kesäkurpitsasta ja paprikasta:
Timbale de Verduras Gratinadas.


Gratinoitu kasvistimbaali

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
2 eriväristä paprikaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
suolaa
valkopippuria ja mustapippuria
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
1 iso pallo mozzarella bufalaa


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pitkittäin noin puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille paperille ja ripottele suolaa päälle. Anna suolan vaikuttaa 15-30 minuuttia, minkä jälkeen pyyhi viipaleet kuiviksi talouspaperilla. Suola niin sanotusti ”itkettää” nämä kasvikset eli kuivaa niistä liian nesteen. 



Pilko paprikat isoiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se halki. Pilko valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Levitä kaikki kasvikset uunipellille leivinpaperille, pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele lopuksi vielä suolaa ja pippuria. Kypsennä uunissa 25-30 minuuttia ja uunista otettuna anna kasvisten hetken aikaa jäähtyä.


Lado kasvikset annospaloiksi muotoon (metallinen neliömuotti olisi kovasti auttanut tässä!) kerros kerrokselta, viimeksi sipulit ja valkosipulit. Päällimmäiseksi ripottele hienoksi leikattua basilikaa ja muruiksi revitty mozzarella. Gratinoi uunissa kunnes mozzarella sulaa ja saa hiukan väriä. Tämä kasvistimbaali sopii erityisen hyvin possunkyljysten kanssa eikä annos kaipaa lisäksi mitään muuta.




Ei kommentteja: