maanantai 31. maaliskuuta 2025

Tämä ei ole porkkana. Tämä on juuresta muistuttava lorkkana.


Porkkanalastuista tehdään ”kylmäsavulohta”, punajuurilastuista ”kylmäsavuporoa”, banaaninkuorista ”pekonia”, tai perunasuurimoista ”mätiä”. Meillä sekasyöjillä kasvisruoka yleensä kuitenkin on kasvisruokaa, joka myös maistuu kasvisruoalta sen yrittämättä esittää mitään muuta. Ja liharuoka on liharuokaa eikä mitään ”wannabe-lookalike”- teatteria.

Aprillipäivän johdosta toin blogiin kuitenkin päivän teemaan soveltuvan elintarvikkeen nimeltä LORKKANA. Lorkkanan ravintoarvot/100 g ovat erinomaiset:

energiaa            638 kj/153 kcal

proteiinia          16 g
hiilihydraatteja  0 g
rasvaa                9,6 g

Lorkkana on erityisen hyvä D-vitamiinin sekä terveellisten omega-3-rasvahappojen lähde. Lisäksi lorkkanasta saa myös seleeniä, B12-vitamiinia, jodia, kaliumia ja fosforia. Lorkkana ei sisällä sakeutusaineita, ei emulgointiaineita, ei stabilontiaineita, ei happamuudensäätöaineita, ei proteiinihydrolysaatteja, ei hapettumisenestoaineita, ei aromeita eikä mitään muitakaan keinotekoisia lisäaineita.

Lorkkana soveltuu syötäväksi ihan sellaisenaan, mutta sen voi myös kypsentää haluamallaan tavalla. Lorkkanan voi nauttia aterian herkullisena proteiinilisänä, osana terveellistä salaattia, tai vaikka voileivän päällä leikkeleenä.

 

Hauskaa aprillipäivää kaikille :-)

 

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Ihana kirjoitus, kiitos :-) Kasvikset ovat parhaimpia kasviksina, eikä ultraprosessoituina proteiinimössöinä. Terv. nimim. Just laitoin pari kourallista kurpitsansiemeniä itämään

Tuplaespresso kirjoitti...

Juuri näin. Liha lihana, kala kalana ja kasvikset kasviksina yrittämättä esittää mitään muuta.