Porkkanalastuista tehdään ”kylmäsavulohta”, punajuurilastuista ”kylmäsavuporoa”, banaaninkuorista ”pekonia”, tai perunasuurimoista ”mätiä”. Meillä sekasyöjillä kasvisruoka yleensä kuitenkin on kasvisruokaa, joka myös maistuu kasvisruoalta sen yrittämättä esittää mitään muuta. Ja liharuoka on liharuokaa eikä mitään ”wannabe-lookalike”- teatteria.
Aprillipäivän johdosta toin blogiin kuitenkin päivän teemaan soveltuvan elintarvikkeen nimeltä LORKKANA. Lorkkanan ravintoarvot/100 g ovat erinomaiset:
energiaa 638 kj/153 kcal
Lorkkana on erityisen hyvä D-vitamiinin sekä terveellisten omega-3-rasvahappojen lähde. Lisäksi lorkkanasta saa myös seleeniä, B12-vitamiinia, jodia, kaliumia ja fosforia. Lorkkana ei sisällä sakeutusaineita, ei emulgointiaineita, ei stabilontiaineita, ei happamuudensäätöaineita, ei proteiinihydrolysaatteja, ei hapettumisenestoaineita, ei aromeita eikä mitään muitakaan keinotekoisia lisäaineita.
Lorkkana soveltuu syötäväksi ihan sellaisenaan, mutta sen voi myös kypsentää haluamallaan tavalla. Lorkkanan voi nauttia aterian herkullisena proteiinilisänä, osana terveellistä salaattia, tai vaikka voileivän päällä leikkeleenä.
Hauskaa aprillipäivää kaikille :-)
2 kommenttia:
Ihana kirjoitus, kiitos :-) Kasvikset ovat parhaimpia kasviksina, eikä ultraprosessoituina proteiinimössöinä. Terv. nimim. Just laitoin pari kourallista kurpitsansiemeniä itämään
Juuri näin. Liha lihana, kala kalana ja kasvikset kasviksina yrittämättä esittää mitään muuta.
Lähetä kommentti