Yleensä tällä tavalla kypsennetyistä ankankoivista viimeistään syödessä heitetään pois nahka, joka on lötkistynyt jokseenkin epämiellyttävän tuntuiseksi. Mutta nyt paahdoimmekin nahat airfryerissa ja teimme niistä rapeaa, maustettua leipämurua eli pangrattatoa, tai tässä tapauksessa pikemminkin ”ankgrattatoa”.
Ankankoipiragu
Kuori keltasipuli, porkkana sekä
valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ihan pieniksi kuutioiksi. Kuutioi samoin myös
sellerinvarsi. Avaa tomaattitölkit, työnnä saksenkärjet tomaattipurkkiin ja
leikkaa tomaatit saksilla pienemmiksi paloiksi. Lusikoi ankankoipipurkista pari
lusikallista ankanrasvaa isoon kattilaan ja kuullota kasviskuutioita siinä
10-15 minuuttia. Käännä lämpö sitten tosi kuumalle niin että kun kaadat
kattilaan punaviinin, se possahtaa ja alkaa heti kiehua. Keittele punaviini
lähes olemattomiin, lisää revityt ankanlihat, meirami, pieniksi leikatut luumutomaatit,
tölkillinen vettä ja laakerinlehdet. Sekoita ja anna ankankoipiragun kiehua
maltillisella lämmöllä tunnin ajan. Lopuksi mausta ragu sokerilla sekä suolalla
ja mustapippurilla.
Tarjoile keitetyn pastan (meillä 'rigatone') ja ankgrattaton kanssa.
Ankgrattato
Laita confitoiduista ankankoivista irrotetut nahat siivilään ja huuhtele niistä enin rasva pois kiehuvan kuumalla vedellä. Laita nahat airfryerin koriin, ripottele niille hyppysellinen hienoa merisuolaa ja paahda 200°C lämmöllä 8 minuuttia tai kunnes haluamasi rapeus on saavutettu. Anna jäähtyä.
Hienonna leipä muruiksi ja paahda murusia pannulla ensin kuivana. Lisää sitten tilkka öljyä sekä appelsiininkuoriraaste, sekoita kaikki huolella leipämurun joukkoon ja paahda vielä hetki kunnes leipämurut ovat rapeita, mutta eivät palaneita.
Mausta mieleiseksesi esimerkiksi ripauksella suolaa ja mustapippuria. (Voit myös maustaa niitä yrteillä, joita käytit ragussa.) Anna seoksen jäähtyä. Lopuksi murustele paahdettu ankannahka veitsellä ihan pieniksi paloiksi ja sekoita leipämurun joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti