torstai 29. syyskuuta 2022

Chiliöljyllä maustettu lohi air fryerillä


Grillattua vai uunilohta tai kenties pannulla paistettua? Ei mitään niistä, vaan air fryerillä nopeasti ja kevyesti kypsennettyä, chiliöljyllä maustettua lohta ja halloumia raikkaan salaatin kera. Kuulostaa hyvältä, on nopea ja helppo valmistaa ja maistuu todella herkulliselta.


 

Chiliöljyllä maustettu lohi air fryerillä

 

2 kpl              150-200 g lohipaloja (kahdelle)
1-2 rkl           chiliöljyä
                      hienoa merisuolaa

 

Esilämmitä air fryeriä 180°C noin 5 minuuttia. Paloittele halloumi neljään palaan. Mausta kalapalat hienolla merisuolalla ja laita ne yhdessä halloumin kanssa air fryerin koriin. Sivele kalat ja halloumit chiliöljyllä ja kypsennä niitä 10 – 12 minuuttia. Tarkista kypsyys 10 minuutin kuluttua ja anna tarvittaessa kalalle jatkoaikaa. Lohihan saa olla aavistuksen rosé sisältä jolloin se on mehevimmillään. Voit ottaa halloumin pois jo aiemmin ja paloitella pienemmäksi.
 



Raikas salaatti

                      vesimelonia
                      hunajamelonia
                      cantaloupemelonia
                      salaattisekoituspussi
                      valkosipulimarinoituja oliiveja
                      kypsennetty halloumi
vinegretti
2-3 rkl           öljyä
1 rkl              valkoviinietikkaa
                      muutama pisara juoksevaa hunajaa
ripaus            hienoa merisuolaa

                     

Sillä aikaa kun lohi kypsyy ehtii tekemään salaatin. Paloittele melonit ja sekoita ne salaatin ja oliivien kanssa. Sekoita vinegretin ainekset yhteen ja kaada se salaatille. Nostele halloumipalat vielä salaattiin ja nauti ihanan lohen kanssa.

 


 

1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä AirFryerin jälkeen. Itse teen Chiu Chow nimistä chiliöljyä/tahnaa, johon olen ihan koukussa🌶️🌶️