Grillattua vai uunilohta tai kenties pannulla paistettua? Ei mitään niistä, vaan air fryerillä nopeasti ja kevyesti kypsennettyä, chiliöljyllä maustettua lohta ja halloumia raikkaan salaatin kera. Kuulostaa hyvältä, on nopea ja helppo valmistaa ja maistuu todella herkulliselta.
Chiliöljyllä maustettu lohi air fryerillä
2 kpl 150-200
g lohipaloja (kahdelle)
1-2 rkl chiliöljyä
hienoa
merisuolaa
Esilämmitä air fryeriä 180°C noin 5
minuuttia. Paloittele halloumi neljään palaan. Mausta kalapalat hienolla
merisuolalla ja laita ne yhdessä halloumin kanssa air fryerin koriin. Sivele
kalat ja halloumit chiliöljyllä ja kypsennä niitä 10 – 12 minuuttia. Tarkista
kypsyys 10 minuutin kuluttua ja anna tarvittaessa kalalle jatkoaikaa. Lohihan
saa olla aavistuksen rosé sisältä jolloin se on mehevimmillään. Voit ottaa
halloumin pois jo aiemmin ja paloitella pienemmäksi.
Raikas salaatti
vesimelonia
hunajamelonia
cantaloupemelonia
salaattisekoituspussi
valkosipulimarinoituja
oliiveja
kypsennetty
halloumi
vinegretti
2-3 rkl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
muutama
pisara juoksevaa hunajaa
ripaus hienoa merisuolaa
Sillä aikaa kun lohi kypsyy ehtii
tekemään salaatin. Paloittele melonit ja sekoita ne salaatin ja oliivien
kanssa. Sekoita vinegretin ainekset yhteen ja kaada se salaatille. Nostele
halloumipalat vielä salaattiin ja nauti ihanan lohen kanssa.
Näyttää tosi hyvältä AirFryerin jälkeen. Itse teen Chiu Chow nimistä chiliöljyä/tahnaa, johon olen ihan koukussa🌶️🌶️
VastaaPoista