Virallisesti tämä on kai nimeltään chicken tortilla soup. Mutta nimestä viis, sillä tämä on todella hyvä, täyttävä ja kaiken lisäksi äärettömän helppo ja nopea tehdä. Loistava lisä kaikkien entisten kanakeittoreseptien joukkoon.
Minä ostin tätä varten valmiita grillattuja kanankoipia, sillä niiden hinta-laatu-suhde on hyvä ja kypsä kana säästää työaikaa. Tietysti mikäänhän ei estä käyttämästä tähän joltain edelliseltä aterialta jäänyttä kypsää kanaa, mutta sellaista nyt ei sattunut olemaan. Muut ainekset löytyvät kaikista lähikaupoista. Ohjeesta riittää neljälle.
Chicken tortilla soup
3-4 grillattua kanankoipea
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 mieto vihreä chilipalko
0,5 tl chilijauhetta
2 tl jauhettua juustokuminaa/jeeraa
12 dl kanalientä
400 g tölkki tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
200 g pakastemaissia
200 g keitettyjä mustapapuja
2 rkl limettimehua
hienoa merisuolaa ja mustapippuria
myllystä
(3 rkl maizena maissitärkkelystä)
1 dl hienonnettua tuoretta korianteria + lisää
viimeistelyyn
tortillasuikaleita ( 3-4 tortillaa)
2 dl cheddar juustoraastetta
2 avokadoa
1 tölkki creme fraichea
(limettilohkoja)
Perkaa kanankoivet luuttomiksi ja
leikkaa lihat suupalan kokoisiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ihan pieniksi
kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista
siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota
siinä sipuleita sekä vihreää chiliä noin 5 minuuttia kunnes ne kaikki ovat
hyvin pehmenneet. Lisää kattilaan chilijauhe sekä jeera ja paahda niitä koko
ajan sekoitellen minuutin tai pari. Lisää kanaliemi, tomaattimurska sekä
tomaattipyree, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Lisää pakastemaissi
sekä valutetut ja huuhdellut mustapavut ja keitä muutamien minuuttien ajan
kunnes maissi on kypsää ja mustapavut lämpimiä. Lisää kananpalat ja kun kana on
lämmennyt, mausta keitto limettimehulla sekä suolalla ja mustapippurilla. Jos
tuntuu siltä että keitto saisi olla sakeampaa, kaada pieneen kuppiin 0,5 dl
jääkylmää vettä ja sekoita joukkoon maissitärkkelys. Kaada seos kapeana nauhana
keiton joukkoon koko ajan sekoittaen ja anna keiton kiehua vielä muutaman
minuutin ajan. Lopuksi sekoita korianterisilppu keiton joukkoon.
Viimeistele annokset lautasella tortillasuikaleilla (kannattaa paahtaa ensin), raastetulla cheddarilla, creme fraichella sekä avokadoviipaleilla. Muutama korianterinlehti pinnalle ja se on siinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti