Jos olet kyllästynyt chocolate chips –kekseihin, vaihda suklaa marmeladiksi. Ja vaikka et olisikaan kyllästynyt, tätä reseptiä kannattaa kokeilla. Ehkä näistä tulee uudet joulusuosikkisi?
Marmeladicookies
100 g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
Leikkaa marmeladimakeiset pieniksi palasiksi. Leikkauspinta jää tahmeaksi ja palaset takertuvat yhteen, mutta sen voi estää dippaamalla kevyesti leikkauspinnat sokeriin, jolloin palaset tulee sokeroitua joka puolelta ja ne on helpommat sekoittaa taikinan joukkoon.
Lusikoi pehmeä voi vatkauskulhoon. Lisää sokerit ja vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voivaahtoon muna sekä vaniljauute ja vatkaa voimakkaasti kunnes seos on tasaista. Sekoita yhdessä kulhossa vehnäjauho, ruokasooda sekä suola ja lisää jauhoseos vatkaten kunnes se on juuri ja juuri sekoittunut. Lisää lopuksi marmeladipalaset ja sekoita ne taikinan joukkoon.
Nosta kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle väljästi pieniä taikinakekoja ja litistä niitä noin sentin paksuisiksi. Taikinasta tulee noin 20-24 keksiä. Paista cookiesit 180 asteessa uunin keskitasolla (ylä-alalämpö) noin 10-12 minuuttia kunnes reunat alkavat hiukan ruskistua. Anna keksien olla pellillä paiston jälkeen muutaman minuutin ajan ja nosta ne sitten ritilälle jäähtymään. Jos käytettävissäsi ei ole kahta uunipeltiä, anna pellin jäähtyä kunnolla ennen kuin nostat sille seuraavat taikinanokareet. Yli levinneet marmeladit voi leikata pois kun keksit ovat jäähtyneet..
Kaikkia cookieseja ei tarvitse paistaa kerralla, vaan osan voi pakastaa valmiiksi oikean kokoisiksi pyöriteltyinä palloina. Vaikka taikinan tekemisessä ei olekaan kovin suurta vaivaa, on kiva jos pakastimesta voi ottaa käyttöön paistovalmiita herkkuja: sulata, litistä, paista ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti